achtergrondafbeelding
RIDE 3 - Gamereview - MotorRAI.nl

RIDE 3 – Gamereview

Dé motorracegame van 2018!

28 nov 2018, 15:23  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

RIDE 3 is verschenen. En we kunnen er eerlijk over zijn: wow! Dit is met recht dé motorracegame van 2018, ook al zijn er nog wat verbeterpunten.

Unreal Engine

De RIDE-gamereeks kon in de ogen van trouwe fans best een sterkere ‘motor’ gebruiken. Daarmee doelen we natuurlijk op de game-engine. Ontwikkelaar Milestone heeft naar die kritiek geluisterd en is overgestapt op de op papier veel sterkere Unreal Engine. Dat moet zorgen voor grote verbeteringen. De graphics zouden er op vooruitgegaan zijn en ook het gevoel van de motoren moet sterk verbeterd zijn. Meer realisme, zo is de belofte. Maar is dat ook zo?

RIDE 3 – Launch Trailer

Dezelfde grafische kwaliteiten als RIDE 2

Wat realisme betreft wel. De motoren voelen in RIDE 3 erg lekker aan en je kan echt met het gas en het rempedaal ‘spelen’ om de perfecte bocht aan te snijden. Daarnaast voelt elke motor anders aan. Dat hebben de makers van RIDE 3 goed voor elkaar. En wat betreft graphics? Echte progressie is er in onze ogen niet geboekt. RIDE 2 heeft in onze optiek dezelfde grafische kwaliteiten. Niet erg natuurlijk, want iets wat al goed was, behoeft weinig verbetering.

RIDE 3 - Gamereview - MotorRAI.nl

230 motoren!

RIDE 3 zet grote stappen op het gebied van de hoeveelheid motoren in één game. Met meer dan 230 nauwkeurig nagemaakte motorfietsen is RIDE 3 een ware digitale, interactieve motorencyclopedie. Bezit je zelf een motorfiets? Grote kans dat jouw fiets in RIDE 3 zit. Wat dat betreft is RIDE 3 dus een beetje uitgegroeid tot de Gran Turismo onder de motorfietsgames. Downloadbare content is er ook. In totaal kun je zo’n 70 motoren tegen betaling downloaden. De uitgebreide lijst met alle 230 motoren die standaard al in de game zitten, vind je hier.

Zeven motorcategorieën

RIDE 3 heeft in totaal zeven motorcategorieën, te weten sport bikes, supermotor, race superbikes, café racer, naked, endurance en maxi enduro. Daarnaast zijn er dertig circuits, met in totaal 50 varianten. RIDE 3 kent bovendien twaalf gloednieuwe circuits, sommige geïnspireerd op bestaande wegen zoals de beroemde Strada Della Forra bij het Italiaanse Gardameer of de beroemde bergetappe op Tenerife. Stuk voor stuk aanraders trouwens.

RIDE 3 - Gamereview - MotorRAI.nl

Deze circuits willen we ook!

Jammer genoeg ontbreken circuits als TT Circuit Assen, Circuit Park Zandvoort en Circuit Zolder. Als Milestone die nog toevoegt, dan is het feest compleet. Er komen nog nieuwe tracks aan, dus laten we hopen dat Milestone deze wens in vervulling laat gaan. De Nürburgring Nordschleife zit er al wel in. En ja, dat is een groot feest!

>>> Lees verder over RIDE 3 >>>

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen