achtergrondafbeelding

MotoGP 21 – Gamereview

De dood of de gladiolen

3 jun 2021, 13:04  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Fan van MotoGP? Tja, dan ben je automatisch aangewezen op de racegame MotoGP 21. Deze motorracegame laat spelers het officiële 2021-seizoen beleven. Is de game geslaagd? Dat vertellen we je in deze review.

De dood of de gladiolen

Wat blijft motorrijden toch heerlijk. Een met de elementen, maximale vrijheid, een hoogtoerige krachtbron: het is heerlijk. Een MotoGP-machine is andere koek. Dat is overleven pur sang. Elke bocht is een gevaar, helemaal als je met dik 200 km/u in een bocht duikt. Het is de dood of de gladiolen. Als speler van MotoGP 21 krijg je gelukkig de kans om na een valpartij direct een nieuwe poging te wagen.

Meer realisme

De game is ontwikkeld door Milestone en Dorna Sports S.L.. Ze beloven meer realisme dan ooit, want nieuwe features als de long lap-penalty, de noodzaak om zelf op te staan na valpartijen en het beheren van je remtemperatuur voegen extra dimensies toe aan deze game.

Goede basis

Het is natuurlijk vrij lastig om zaken toe te voegen aan een racegame, want als de basis voor een goede besturing is gelegd kun je op dat front nog maar weinig verbeteren. MotoGP 20 vormde in die zin al een gedegen basis voor MotoGP 21, alleen gaan de makers met de nieuwste titel vooral meer de breedte in door extra zaken toe te voegen.

Bike retrieval-feature

Erg leuk is de zogeheten bike retrieval-feature. We noemden hem net al eventjes: als je valt, moet je zo snel mogelijk weer opstaan en op je motor stappen, net als in de echte races. Het beheren van de remtemperatuur betekent dat je goed moet opletten om ervoor te zorgen dat je remmen niet te heet worden.

Long lap penalty

De long lap penalty houdt in dat de coureur een route buiten de baan moet volgen, wat enkele seconden aan die rondetijd zal toevoegen. Op deze manier kunnen stewards een kleine straf uitdelen die de bestrafte coureur een enkele positie kan kosten. Kortom: weten wat je doet. Anders moet je op de blaren zitten.

Managerial Career-mode

De nieuwe editie van de Managerial Career-mode nodigt spelers uit om diep in de managementervaring te duiken en gebruik te maken van diverse nieuwe functies, zowel op als naast de baan. Het samenstellen van het best mogelijke team en het aanpassen van de motorfiets vormen daarbij de sleutels tot succes. Je bepaalt nu helemaal zelf hoe snel je motor over het asfalt rijdt, als je dat zou willen natuurlijk.

Teamgenoten

De Personal Manager geeft leiding aan het personeel en helpt coureurs bij het zoeken naar nieuwe contracten met de beste teams in het kampioenschap. Daarbij krijg je hulp van de Chief Engineer die je voorziet van de onderzoekspunten die je wekelijks ontvangt of kunt verdienen tijdens gratis oefensessies.

Helemaal onderaan beginnen

Daarnaast is er nog de Data Analyst, die streeft naar de perfecte balans voor elk ontwikkelingsgebied om steeds verder te komen en al het personeel zo effectief mogelijk in te zetten. Al deze elementen komen samen in de uitgebreide carrièremodus. Je kunt je MotoGP21-carrière helemaal onderaan beginnen met een Junior Team, wat dat betreft ga je in MotoGP 21 dus echt de breedte in. Dat levert al uren extra vermaak op, al is een snelle timelap op een circuit naar keuze ook gewoon mogelijk.

R&D-punten investeren

De aanpassingsmogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld R&D-punten investeren om het motorvermogen, de aerodynamica, het frame en de belangrijkste elektronische functies te verbeteren, zoals tractiecontrole, remmen, anti-wheelie en vermogensmapping.

Editor

Natuurlijk is ook het uiterlijk van de motorfiets van belang, en daarom biedt MotoGP opnieuw toegang tot een editor met vijf hoofdcategorieën: helm, kleurstelling, pak, stickers en racenummer.

MotoGP 21 next gen

Uiteraard is MotoGP 21 ook verkrijgbaar voor next-gen consoles als de PlayStation 5 en Xbox Series X. Dat betekent dat je kunt spelen in een resolutie tot 4K en met 60 frames per seconde. Je kunt nu ook online met 22 spelers rijden. Tenslotte kunnen PlayStation-spelers de functies van de PS5 DualSense-controller inclusief haptische feedback en adaptieve triggers ervaren.

Conclusie review MotoGP 21

De graphics van MotoGP 21 zijn uitmuntend, motorfietsen hebben ongekend veel detail. En is er nog het geluid: speakers mogen altijd op tien. Genieten. Weet wel dat MotoGP 21 vrij pittig is in de hoogste moeilijkheidsgraad. Het is al een kunst om de machine op het asfalt te houden. Speel daarom met de moeilijkheidsgraad en probeer op elk circuit de bochten te leren kennen. Dat werpt zijn vruchten af als de lichten tijdens een officiële wedstrijd op groen springen.

Diverse platforms

MotoGP 21 is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, pc, Steam en de Epic Games Store.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen