achtergrondafbeelding
RIDE 2

RIDE 2 – Gamereview

Met vallen en opstaan

25 okt 2016, 10:00  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Helaas, het eerste deel van de motorracegame RIDE was niet helemaal geslaagd. Grafisch en technisch was er behoorlijk wat ruimte voor verbetering. Ontwikkelaar Milestone S.r.l. nam de kritiek ter harte en ging aan de slag met RIDE 2. Het resultaat? Een game die niet mag ontbreken in een collectie van een motorfanaat of racegameliefhebber!

In het diepe gegooid

Wie de game voor het eerst opstart, wordt direct in het diepe gegooid. Je moet jezelf meteen bewijzen door op een Yamaha YZF-R1M 2015 (200 pk/199 kilogram) te stappen en te racen tegen andere superbikes. Moedig als we zijn, kiezen we voor zelf schakelen en zetten we hulpmiddelen uit. We gaan het helemaal zelf doen. Kom maar op! Ahum, nee dus. Bij de eerste bocht maken we direct een schuiver en is de kans op een eerste positie verkeken. Dan maar een ‘restart’ van de race. Poging twee. We boeken vooruitgang. We bereiken nu zelfs bocht drie om daarna alsnog onderuit te gaan.

LEES OOK: Gamereview Assetto Corsa

Pittig!

We merken het meteen: RIDE 2 is pittig. Zelfs in de gamemodus ‘Easy’ is deze game absoluut niet easy. Ook dan moet je dikwijls meerdere pogingen doen om doelstellingen te halen. Vooral in het begin, want leren rijden op een motor vraagt ook in de digitale wereld om gewenning. Bochten ‘val je anders aan’ en ook het juiste instuurpunt is anders dan bij auto’s. Wen er dus maar aan dat de concurrentie je eerst het snot om de oren rijdt, voordat jij een keer een gouden medaille verdient.

Sparen, sparen en nog eens sparen

Meteen alle motoren uitproberen? Dat is helaas niet mogelijk. Alleen in de ‘Quick Modes’ (quick race, time trail) leen je gratis een motorfiets. In het begin is de keuze vrij beperkt. Het concept van RIDE 2 komt veel overeen met de raceserie Gran Turismo waarin auto’s een hoofdrol spelen. Door middel van deelname aan kampioenschappen of andere activiteiten verdien je centen waarmee je motoren kan kopen. En je raadt het al: de begeerlijke superbikes kosten behoorlijk wat geld. Sparen dus.

RIDE 2

Upgrades

Met de verdiende centen kun je motoren ook upgraden. Hoe meer upgrades, hoe eenvoudiger het wordt om de door de computer aangestuurde tegenstanders in te halen. Al snel verdien je genoeg geld om te spenderen aan die ene motor waar je al die tijd al een oogje op had.

Personaliseren

Het aanpassen van motoren gaat ver. Naast het verbeteren van de prestaties kun je motoren op diverse manieren personaliseren. Bijvoorbeeld met nieuwe stickers of een mooiere uitlaat. Zelfs de gashendel is aanpasbaar. In totaal zijn er 1.200 aanpasbare onderdelen en 600 verschillende liveries verwerkt in de game.

LEES OOK: Gamereview F1 2016

Leuke afwisseling

De World Tour biedt volop afwisseling. Het is niet altijd racen voor minimaal een derde, tweede of eerste plaats. Zo komen er ook tijdritten aan bod of head-to-head races waarbij je een tegenstander binnen één minuut moet inhalen. Dat zorgt voor leuke afwisseling in deze ‘carrière modus’.

RIDE 2

Offline multiplayer

Daarnaast kun je ook nog uren besteden aan de Time Trail-modus of aan de online multiplayer. Een compliment verdient ontwikkelaar Milestone voor de offline multiplayer waarmee je met twee personen tegen elkaar kunt racen. Deze modus is tegenwoordig een zeldzaamheid in racegames. Top dus.

Diverse merken

In de game zijn motoren opgenomen van achttien gerenommeerde motormerken van over de hele wereld. We noemen ze even: Yamaha, Suzuki, Triumph, Cagiva, Ducati, Kawasaki, Husqvarna, Honda, Aprillia, KTM, BMW, MV Agusta, EBR, TM Racing, Suter, Bimota, Energica, Magni, Mr Martini, Lightning Motorcycles, Horex en het nog vrij onbekende Sartorie Meccaniche. Bekijk dit artikel voor alle motoren in RIDE 2. Het motorenpark bestaat uit classics, superbikes, naked bikes maar ook supermoto’s waarbij driftend een bocht nemen top entertainment is.

RIDE 2

Tien motorpakken versleten

Er zijn inmiddels tien motorpakken versleten en hebben met vallen en opstaan geld weten te verdienen. Ons motorenpark groeit hard en we leren de game steeds beter kennen. Het leuke is, we zijn nog lang niet uitgespeeld. Er zijn nog zoveel motoren om op te rijden. En dan de circuits, voordat je ze alle dertig kent, ben je weken verder. Vooral de Nürburgring Nordschleife vormt een uitdaging!

Verbluffend goed

RIDE 2 is een verbluffend goede motorenracegame. Ja, de wachttijden zijn wat lang. En ja, je moet echt je best doen om te leren rijden met de motoren. Maar het rijgedrag van de motoren is slim uitgewerkt, de graphics en mogelijke cameraposities zijn top en het motorgeluid knalt uit je speakers. Je speelt deze uitdagende racegame met veel plezier, maar wel – en we noemen nog maar een keer – met vallen en opstaan.

RIDE 2 is verkrijgbaar op Playstation 4, Xbox One en op de PC.

LEES OOK: Gamereview DiRT Rally

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen