achtergrondafbeelding

Motorgame RIDE 4 lijkt visueel meesterwerk te worden – TRAILER

Release: 8 oktober 2020

14 mei 2020, 11:23  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Het is officieel: de nieuwe motorracegame RIDE 4 verschijnt 8 oktober 2020 op de PlayStation 4, Xbox One en Windows pc/STEAM. Aan de hand van de eerste trailer lijkt deze motorgame een visueel meesterwerk te worden. De maker – Milestone – belooft ook nog meer realisme dan voorheen.

RIDE 4 Announcement – Trailer

Opnieuw opgebouwd

De modellen van alle motoren in RIDE 4 zijn vanaf de grond af opgebouwd met de meest geavanceerde technologieën en de originele CAD- en 3D-scans van de echte modellen. Spelers kunnen daardoor racen met levensechte replica’s van de beroemdste motorfietsen, zelfs de zeldzaamste en meest exclusieve modellen.

Details

Alle details zijn zorgvuldig nagemaakt en precies zo als bij de echte motorfietsen. Milestone: “Zelfs de cockpit is een perfecte reproductie, zowel qua design als qua dynamische elementen. Spelers kunnen in realtime alle veranderingen op het dashboard volgen, inclusief snelheid, temperatuur, tractie… zelfs de oliefles trilt mee met de bewegingen van de motorfiets.”

Circuits

Dankzij scans met lasers en drones zien de tracks er dit keer ook fraaier en realistischer uit dan ooit. Dat belooft wat! De Career-mode is compleet vernieuwd en laat spelers deelnemen aan uitdagingen over de hele wereld. Er is ook een nieuwe Endurance-mode, de zwaarste uitdaging waar alleen de beste virtuele coureurs tegen opgewassen zijn. Er zijn nu zelfs Pit Stops voor het beheer van banden en brandstof. Spelers moeten dus ook strategisch denken. De multiplayer-mode maakt nu gebruik van eigen servers voor een soepelere game-ervaring.

A.N.N.A

In RIDE 4 debuteert Artificial Neural Network Agent, kortweg A.N.N.A.. Dit is een revolutionaire kunstmatige intelligentie die is gebaseerd op neurale netwerken. Het wordt dus niet makkelijk om in RIDE 4 de top te bereiken, want de tegenstanders zijn slimmer dan ooit.

Samenwerking

Voor RIDE 4 heeft Milestone samengewerkt met twee bekende merken uit de motorracewereld: Yamaha Motor en Bridgestone.

Luisa Bixio, CEO van Milestone: “Toen we de RIDE-franchise lanceerden was het ons voornaamste doel om een unieke IP te maken voor alle motorraceliefhebbers. Nu, vijf jaar later, bevestigen de waanzinnig realistische beelden, de diepgaande gameplay en de geweldige partners waar we mee samenwerken dat we de juist weg zijn ingeslagen om de ultieme race-ervaring op twee wielen te creëren.”

Paolo Pavesio, directeur Marketing en Motorsport bij Yamaha Motor Europe: “Racen en adrenaline zijn al onderdeel van Yamaha’s DNA sinds onze oprichting, 64 jaar geleden. Daarom is het voor ons niet meer dan logisch om samen te werken met een van de grootste namen in de wereldwijde motorracegames-industrie – Milestone. We streven ernaar om spanning en emoties te brengen naar onze klanten en alle motorliefhebbers – of het nu in de echte of een virtuele wereld is, we heten deze coureurs van harte welkom in onze familie. Als een van de pioniers in de opkomende eSports-wereld (met Trastevere73 als officiële Monster Energy Yamaha MotoGP-coureur) tillen we onze betrokkenheid in gaming naar een hoger niveau met RIDE 4 en diverse unieke activiteiten die het komende jaar zowel online als offline zullen plaatsvinden.”

Nico Thuy, hoofd motorfietshandel van Bridgestone EMIA: “We maken nu ons debuut in de virtuele wereld door samen te werken met Milestone, een bewezen leider in motorrace-simulatiegames. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze klanten aan te spreken en te communiceren met de rijdersgemeenschap, en zoeken altijd naar kansen om de kwaliteit van onze producten te tonen. Onze aanwezigheid in RIDE 4 is daarvoor een unieke kans.”

RIDE 3 – Gamereview

Share Tweet Share Share E-Mail