achtergrondafbeelding
TT Isle of Man - Nintendo Switch

Is ‘TT Isle of Man – Ride on the Edge’ voor de Nintendo Switch geslaagd?

Gamereview

25 jun 2019, 8:58  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Het aanbod racegames voor de Nintendo Switch is nog vrij beperkt. Bovendien zijn de al beschikbare racegames vaak van het type arcade, met Mario Kart als sprekend voorbeeld. De eerste simulator op de Nintendo Switch is nu een feit met TT Isle Of Man – Ride On The Edge. Een voltreffer?

Uitdaging

De makers van TT Isle of Man – Ride on the Edge hadden het eigenlijk best makkelijk. In plaats van het reproduceren van tientallen circuits, hoefden ze slechts één circuit na te maken: het TT-circuit op het eiland Man. Maar ook dat was nogal een uitdaging, want het complete parcours is ruim 60 kilometer lang en telt ruim 264 bochten. Daar ben je dus best even mee bezig.

TT Isle of Man - Nintendo Switch

Sinds 1907

Wat is de Isle of Man TT eigenlijk? Als motorliefhebber moet je er wel van gehoord hebben. Het is een beroemde wegrace voor motorfietsen op het eiland Man, te vinden in de Ierse Zee. De wegrace wordt daar al vanaf 1907 verreden. In deze game mag je helemaal zelf het circuit verkennen.

TT Isle of Man - Nintendo Switch

Grafisch

De motorracegame TT Isle of Man – Ride on the Edge ziet er op de PlayStation 4 uitstekend uit met hele fraaie graphics. Een Nintendo Switch is niet zo krachtig als een PS4, vandaar dat de makers het grafische deel van deze game voor de Switch hebben moeten aanpassen. Dat wil zeggen: er is minder detail te zien. Toch ziet het er voor een Nintendo Switch-game nog goed uit. Bovendien werkt alles soepel en is er geen sprake van absurd lange laadtijden.

TT Isle of Man - Nintendo Switch

Dezelfde content

De content en functies van TT Isle of Man – Ride on the Edge voor de Nintendo Switch zijn identiek aan die van de versies voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game biedt dus een getrouwe weergave van de ruim 60 kilometers en 264 bochten van Snaefell Mountain, 9 fictieve tracks om op te oefenen voor het hoofdevenement, 40 officiële motorfietsen en 23 officiële coureurs, online-races voor maximaal 8 spelers en een uitgebreide carrièrestand waarin je nieuwe motorfietsen kunt ontgrendelen en de legendarische Isle of Man Tourist Trophy kunt winnen. En niet te vergeten: zijspanraces. Ook leuk.

Gameplay

Hoe speelt het?

Aardig wat content dus, maar hoe speelt zo’n motorracegame op de Nintendo Switch eigenlijk? We moeten hier eerlijk in zijn: het valt niet tegen. De Switch is natuurlijk op meerdere manieren te gebruiken. Je kan hem aansluiten op je Smart TV via de HDMI-kabel, je zet de Switch op tafel met behulp van de standaard of je gebruikt hem als ‘gameboy’ en houdt dus het display in handen. Op al die manieren speelt deze motorracegame lekker weg.

TT Isle of Man - Nintendo Switch

Eenvoudige bediening

De bediening is makkelijk en ook de liefhebber van zo weinig mogelijk hulpmiddelen komt op de Switch aan zijn trekken. Je kan namelijk ook zelf schakelen en hulpsystemen als tractiecontrole uitschakelen. Wie dat doet, moet wel een getraind speler zijn, want de moeilijkheidsgraad van TT Isle of Man – Ride on the Edge is dan vrij hoog. Het grote voordeel van TT Isle of Man voor de Nintendo Switch is dat je deze game nu ook onderweg kunt spelen. En dat is natuurlijk heel tof. Maar het is en blijft een game voor de echte TT-fans. Bovendien is oefening de sleutel tot succes, want voordat je het circuit uit je hoofd kent, ben je dagen verder. Een game voor doorbijters dus, en snelheidsduivels. Maar wel een voltreffer.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen