achtergrondafbeelding
Brabus header

Brabus gaat ook motorfietsen maken

Autotuner probeert het op twee wielen

2 dec 2021, 9:34  •  Nieuws  •  Door Kevin Hemmer

Naast vierwielers gaat autotuner Brabus ook inzetten op tweewielers. Althans, als we de documenten moeten geloven waarmee Brabus een nieuwe modelnaam laat registreren. 

Brabus

Autoliefhebbers kennen Brabus van de high-performance tuning projecten. Vaak uitgevoerd met een extravagant uiterlijk voor auto’s die als Mercedes-Benz, Smart of Maybach van de band zijn gerold. Sinds 1977 hebben alleen vierwielers een Brabus-kuur ondergaan, maar daar komt binnenkort verandering in: Brabas gaat met motorfietsen aan de slag.

KTM als basis

In de documenten van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), werd de naam Brabus 1300 R vastgelegd in de categorie “Motorcycles; structural parts for motorcycles; parts and fittings for land vehicles; two-wheeled motor vehicles.”  Oftewel, de bevestiging dat het gaat om een motorfiets van Brabus.

De motor is op basis de KTM 1290 Super Duke R. Een beest van een machine met 1301cc en bijna 180 pk. Het agressieve karakter van het blok past goed bij de stijl die Brabas wil toepassen op haar creaties. Op dat vlak een prima match dus.

Brabus G 700 Widestar

Aanpassingen

Brabus zal naar verwachting niets motorisch veranderen aan de KTM. Wel lijkt de wielbasis te zijn aangepast, die zou namelijk 5mm korter zijn dan de KTM. Ook zou de Brabus 1300 R 5kg lichter zijn. Ongetwijfeld het resultaat van een hoop carbon componenten. De motor blijft wel zwaarder dan de 1290 Super Duke RR, de uitgeklede versie van de Super Duke R.

Verkoopsucces als voorbode

De ultralichte KTM 1290 Super Duke RR was op de dag dat hij te bestellen was binnen een mum van tijd uitverkocht. Alle 500 beschikbare exemplaren waren binnen 48 minuten verkocht. Reden genoeg voor Brabus om de 1300 R te maken, aangezien de vraag naar lichtgewicht hypernaked’s er zeker is. We zijn in ieder geval benieuwd naar de looks van de Brabus die waarschijnlijk eind 2022 te zien zal zijn.

Bron: rideapart

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen