achtergrondafbeelding

Tip! Er is nog een KTM Brabus 1300 R te koop

En hij staat in Nederland, in Margraten!

20 dec 2022, 17:54  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Was je op 11 februari 2022 niet snel genoeg met het indrukken van de bestelbutton voor een KTM Brabus 1300 R? Grijp dan nu je kans. 1 van de 77 gebouwde Signature Black-exemplaren staat in Limburg te koop.

 

Binnen 1 minuut en 55 seconden waren in februari alle KTM’s Brabus 1300 R uitverkocht. Heel wat liefhebbers zaten blijkbaar letterlijk met hun vinger bij de pre-order bestelknop. Je kon kiezen uit 77 exemplaren in de kleurstelling Magma Red en 77 exemplaren in de kleurstelling Signature Black.

Nieuwe KTM Brabus 1300 R met certificaten

Een van deze tweewielige creaties van motorfietsproducent KTM en het Duitse tuningsbedrijf Brabus staat nu te koop in Nederland. De KTM Brabus 1300 R Signature Black staat hageltjesnieuw te pronken in de showroom van Bosch Car Service Cortenraad in Margraten. Je krijgt alle officiële fabriekscertificaten erbij. Misschien moet je na het lezen van dit bericht dus toch nog even snel reageren.

Exotische motor met al even exotische prijs

Oké de prijs is stevig. Dus het loopt wat minder storm dan in februari. De prijs van het exemplaar in Margraten bedraagt een stevige 59.500 euro. Destijds kocht je hem bij de fabriek voor 39.950 euro. Dat was echter zonder belastingen. De door Bosch Car Service Cortenraad aangeboden KTM Brabus 1300 R is voorzien van Nederlands kenteken en de vermelde prijs is dus inclusief BTW en BPM.

Gebaseerd op KTM Super Duke R Evo

De KTM Brabus 1300 R is gebaseerd op de KTM Super Duke R Evo. Het blok van 1.301 cc levert 132 kW (179 pk) en 140 Nm koppel. Het frame, de achterbrug, het remsysteem, de elektronische WP Apex-vering, het uitlaatsysteem, de kont en de brandstoftank zijn gelijk aan het KTM-model. De deels van carbon gemaakte panelen rond de tank zijn anders, evenals de velgen (negenspaaks), de uitlaatpijpen, het voorspatbord, de enkele ronde koplamp de kuipdelen daaromheen.

Talrijke details

Ook de rode bekleding van het zitje, de vorm daarvan en de vele componenten van carbon en gefreesd aluminium zijn uniek en deels voorzien van een Brabus-signatuur. Eigenlijk zie je een beestachtige en brute motorfiets en daarin herken je duidelijk de hand van Brabus. Je hoeft alleen maar even te kijken naar de Mercedes-Benz Brabus 600 op basis van de G-Klasse 4×4 terreinauto van Mercedes.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen