achtergrondafbeelding

KTM 1290 Super Duke RR: slechts 500 stuks

The Beast 2.0

6 apr 2021, 11:31  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

KTM introduceert een overtreffende trap van de KTM 1290 Super Duke R. De uitmonstering krijgt een extra ‘R’ in de naam en wordt in een oplage van slechts vijfhonderd stuks gebouwd.

Hypernaked

De KTM 1290 Super Duke RR vormt het absolute vlaggenschipmodel van het nakedprogramma van KTM. De focus ligt op pure performance. De cijfers spreken voor zich: een 1.301 cc V-Twin, 180 pk, 180 kilogram en 140 Nm. Dat resulteert in een pk-gewichtsverhouding van 1 pk per kilogram. Een ware hypernaked dus!

9 kilogram lichter

Ten opzichte van de 1290 Super Duke R is de RR-uitmonstering 9 kilogram lichter. Hoe is die gewichtsbesparing bereikt? Allereerst door de montage van een lithium-ion batterij (-2,5 kilogram) en ten tweede door lichtgewicht gevorkte wielen (-1,5 kilogram). Koolstofvezel bodywork en een koolstofvezel subframe snoepen nog extra gewicht van de machine af.

Michelin Power Cup2-banden

Andere kenmerken van de KTM 1290 Super Duke RR zijn WP Apex Pro-wielophanging en Michelin Power Cup2-banden. Een exclusief KTM PowerParts-pakket inclusief lichtgewicht Akrapovic slip-on uitlaatsysteem maakt het geheel af. Optioneel levert KTM een Akrapovic Evolution Line-uitlaatsysteem. De RR-versie heeft ook een sportiever zadel en een uniek LED-achterlicht. Tot slot heeft de machine vijf rijmodi, te weten Street, Sport, Rain, Performance en Track.

Online te bestellen

KTM verkoopt de 1290 Super Duke RR alleen online op geselecteerde Europese landen. Bestellen is niet meer mogelijk. Alle exemplaren waren binnen 48 minuten (!) vergeven. De prijs is nog niet bekend. Een 1290 Super Duke R is er vanaf 21.100 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen