achtergrondafbeelding

8 wereldpremières van Yamaha op Tokyo Motor Show 2019

Nieuwe tweewielers, maar ook andere mobiliteitsoplossingen

10 okt 2019, 9:27  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Yamaha pakt uit op de 46ste editie van de Tokyo Motor Show 2019 (24 oktober tot 4 november). Het merk heeft maar liefst acht wereldpremières in petto, waarvan Yamaha er nu al zes presenteert. De andere twee blijven nog even geheim. Daarnaast presenteert Yamaha ook diverse mobiliteitsoplossingen alsook de NIKEN GT, Ténéré 700 en nieuwe YZF-R1.

Yamaha Land Link Concept

De Land Link Concept is een autonoom voertuig dat met behulp van kunstmatige intelligentie zijn pad kan bepalen. Met fotoherkenning kan het voertuig zelfstandig obstakels vermijden om zo van A naar B te rijden. Elk wiel – er zijn er vier in totaal – kan afzonderlijk aangestuurd worden, waardoor het voertuig in alle richtingen kan rijden.

Yamaha E01 Concept

Deze stadscooter heeft het vermogen van een 125 cc scooter, maar met een elektrische aandrijflijn die met behulp van fast-charge-technologie ook snel kan opladen. Het design geeft een voorproefje van toekomstige elektrische scooters van Yamaha.

Yamaha E02 Concept

De E02 is volgens Yamaha een ‘next-generation electric commuter bike’ met een vermogen vergelijkbaar met een 50 cc scooter. Ook hier geeft het design een voorproefje van wat op stapel staat. Yamaha komt in de toekomst met diverse elektrische modellen omdat ook dit merk de gemiddelde CO2-emissie van de totale vloot naar beneden moet krijgen. Wil Yamaha modellen als de YZF-R1 kunnen blijven bouwen, dan kan dat alleen als het merk ook elektrische modellen verkoopt.

Yamaha TY-E Concept

De Yamaha TY-E is een geavanceerd prototype van een elektrische trial-bike. De motorfiets is ontwikkeld door Yamaha’s R&D-team en heeft een met koolstofvezel versterkt kunststof (CRFP) monocoque frame en een hoogtoerige elektromotor.

Yamaha YNF-01 Concept

De Yamaha YNF-01 is een zogeheten ‘low-speed mobility concept’ ontworpen voor gebruik op straat en daarbuiten. Je kan met dit voertuig du sook offroad rijde. Hij heeft onafhankelijke wielophanging en dat best bijzonder voor een ‘scootmobiel’.

Yamaha YPJ-YZ e-Bike

De Yamaha YPJ-YZ e-Bike heeft de looks van een racefiets. Daarnaast heeft deze fiets een aantal unieke kenmerken, zoals paarse trappers en een opvallende wit-blauw-paarse kleurstelling.

Yamaha YZ450FX

Yamaha brengt op basis van de YZ450F de YZ450FX uit. Die crosser levert de performance en functies van een endure racer. De motorfiets heeft geoptimaliseerde enduro-spec racesettings, stuurt volgens Yamaha nog lichter en heeft een krachtbron die nog meer trekt bij hogere toerentallen.

Yamaha TRITOWN

De Yamaha TRITOWN is een compact elektrisch voertuig met twee wielen voor. Ook heeft deze Yamaha het zogeheten Leaning Multi-Wheel (LMW) systeem, bekend van de NIKEN. Dankzij de constructie heeft de berijder perfecte balans.

Yamaha E-Vino

De Yamaha E-Vino is een elektrische scooter die in productie gaat. Op de Tokyo Motor Show presenteert Yamaha een opvallende nieuwe kleurstelling: oranje met wit. Perfect voor Nederland zou je zeggen.

Yamaha YPJ-XC

De Yamaha YPJ-XC is wat je noemt een eMTB, een elektrisch ondersteunde mountainbike. Hij wordt aangedreven door Yamaha’s PW-X drive unit.

Yamaha JWX-1 PLUS+

Het idee achter deze rolstoel is wat je noemt briljant. Je kan met speciale JWX-1 PLUS+-wielen een normale rolstoel omtoveren in een elektrische rolstoel. Dankzij Yamaha’s JW Smart Core besturingssysteem kan de berijder zelf de snelheid en mate van acceleratie bepalen.

Share Tweet Share Share E-Mail