achtergrondafbeelding

Yamaha na 13 jaar weer marktleider

4 Yamaha's in top 10 bestverkochte motorfietsen

3 jan 2024, 16:03  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Yamaha heeft in 2023 de meeste motorfietsen verkocht in Nederland. Daarmee is BMW na 13 jaar marktleider af en gedaald naar plek 3 op de verkoopranglijst.

Vier motorfietsen van Yamaha staan in de top 10 van bestverkochte motoren in Nederland. Dat zijn de Ténéré 700, Tracer 9, MT-09 en MT-07. Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, Branche Benelux, is opgetogen. Hij vertelt: “Mijn collega’s in Japan en bij Yamaha Motor Europe en onze geweldige dealers werken iedere dag keihard. Dat dit harde werk zich nu uitbetaalt in de nummer 1-positie op de Nederlandse markt is een prachtig resultaat en wat mij betreft loon naar werken!”

Yamaha-evenementen

Als geen ander motormerk weet Yamaha rijders en fans bij het merk te betrekken. Zo organiseert Yamaha jaarlijks onder meer de drukbezochte Yamaha Experience Days op TT Assen en Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet, een Demo Ride Tour bij meer dan 35 dealers in de Benelux en de avontuurlijke Ténéré Travel Trophy.

Hoge verwachtingen 2024

Yamaha verwacht in 2024 opnieuw een goed resultaat. Dat schrijft de importeur toe aan de grote hoeveelheid evenementen die er op stapel staan. Verder zijn er nieuwe modellen, zoals de in de smaak vallende Yamaha XSR900GP. Er komt een nieuwe MT-09 aan en er komen twee nieuwe varianten van de Ténéré 700, de Extreme en de Explorer.

Zekerheid op het vasthouden van de koppositie is er natuurlijk nooit. BMW zal met zijn R 1300 GS zeker hoge verkopen scoren, zodat die net als zijn voorganger 1250 GS uitgroeit tot bestverkochte motor in Nederland. Ook Honda, nu tweede, Kawasaki en Suzuki hebben veel nieuwe modellen op de rol voor 2024. Ook die merken solliciteren daarmee naar een podiumplek in 2024.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen