achtergrondafbeelding

Twee pakketten voor Yamaha Ténéré 700

Om de nieuwe Adventure Bike te wapenen voor avontuurlijke tochten

13 mei 2019, 14:03  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Voor de ware avonturiers zijn er voor de Yamaha Ténéré 700 een Explorer Pack en Rally Pack te bestellen. Oh ja, vergeet niet de motorfiets. De levering start juli 2019, maar je kunt hem nu al online reserveren.

De Yamaha Ténéré 700 roert flink de trom. Een avontuurlijke en vooral eigenwijs gelijnde allroader, die op de Eicma in Milaan en de Motorbeurs Utrecht flink wat aandacht trok van het publiek. Onder de allroaders van de middenklasse is het een van de meeste veelzijdige en ook offroad-gerichte machines van dit moment.

Voor reislustige avonturiers

Het tweecilinder blok van 689 cc levert 54 kW (73 pk) en dat is best genoeg voor deze lichte motorfiets. Het blok heeft daarbij een relatief hoog koppel van 68 Nm. Om reislustige avonturiers nu al op hun wenken te bedienen heeft Yamaha twee accessoirepakketten ontwikkeld met attributen die liefhebbers van het werk buiten gebaande paden zullen aanspreken.

Explorer Pack

Het Explorer Pack is meer gericht op rijders die lange tochten over asfalt prefereren met hier en daar een uitstapje in het onverharde. Het pakket omvat twee aluminium zijkoffers die samen een inhoud hebben van 72 liter. Ook krijg je een middenstandaard zodat je de Ténéré kunt opbokken, wat handig is voor kettingonderhoud. Ook is de aluminium carterbeschermplaat 33% dikker dan het standaard exemplaar. En het pakket omvat beugels om schade bij een val te beperken.

Rally Pack

Het Rally Pack is vooral terreingericht. Het omvat een hoger en vlakker rallyzadel, zodat je rijdend door zand en modder makkelijker kunt verzitten. Dus heb je meer controle over de motor. Een lichte uitlaatdemper van Akrapovič levert een wat krachtiger uitlaatgeluid, wat past bij de rally-achtige aard. Je krijgt een kettingbeschermer en -geleider en radiatorbescherming die lekkage door opspattende stenen voorkomt.

Yamaha Ténéré online

Yamaha heeft verder nog een waslijst aan andere opties om de Ténéré zelf in te kleuren. De Explorer en Rally Packs zijn per september beschikbaar. De Yamaha Ténéré is nu al te bestellen vanaf 11.199 euro. De levering van de eerste exemplaren start juli 2019. Je kunt hem online reserveren.

Share Tweet Share Share E-Mail