achtergrondafbeelding

Op deze Yamaha mag je met een autorijbewijs rijden

Dit is de nieuwe Yamaha Tricity 300

29 okt 2019, 14:18  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

De Piaggo MP3 heeft er een concurrent bij: de Yamaha Tricity 300. Voor de Yamaha en Piaggio heb je geen motorrijbewijs nodig. Een autorijbewijs volstaat.

Leaning Multi Wheel

De Yamaha Tricity 300 maakt gebruik van de Leaning Multi Wheel (LMW)-techologie, bekend van de Niken en de Tricity 125. De constructie vóór bestaat uit een zogeheten Ackermann-ontwerp met parallel vierhoekige wieldraagarmen. De Tricity 300 is een zelfbalancerend voertuig. Hij valt dus niet om als je hem rechtop zet. Een Yamaha Niken doet dat wel, vandaar dat je voor een Niken wél een motorrijbewijs nodig hebt en voor de Tricity 300 alleen een autorijbewijs.

BlueCore

De Yamaha Tricity 300 is uitgerust met een zogeheten BlueCore 300 cc vloeistofgekoelde viertaktmotor. Die biedt volgens Yamaha ‘de perfecte balans tussen sterke prestaties en uitstekende zuinigheid’. Specificaties maakt Yamaha nog bekend.

Marktintroductie

De marktintroductie van de Yamaha Tricity 300 vindt plaats in 2020. Yamaha levert hem in de kleuren Tech Kamo, Nimbus Grey en Matt Grey. Meer details volgen in november op de EICMA.

Share Tweet Share Share E-Mail