Weekendvoer: documentaire ‘Oil In The Blood’
Een mooie blik op de hedendaagse motorfietsencultuur
Motorrijden was nog nooit zo populair. In Nederland groeide het aantal motorrijders in 2018 tot maar liefst 1,5 miljoen. Niet alleen het rijden, maar ook het aanpassen – zogenoemd ‘customizen’ – van motorfietsen wordt steeds populairder. De documentaire ‘Oil In The Blood’ biedt een mooi perspectief op deze groeiende subcultuur.
Populairder dan ooit
Custom motorfietsen is al lang niet meer voorbehouden aan een klein groepje liefhebbers. Steeds er kleine fabrikanten bouwen flattrackers, caféracers, bobbers, choppers of scramblers op maat.
Het personaliseren van motorfietsen is populairder dan ooit en ook motorfietsfabrikanten spelen hier graag op in. Kijk bijvoorbeeld eens naar de modellen van Mash, Royal Enfield of BMW.
Pure & Crafted
Ook in Nederland vindt de custom motorencultuur gretig aftrek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de The Distinguished Gentleman’s Ride die elk jaar georganiseerd wordt, of Pure & Crafted dat in 2019 voor het eerst in Nederland plaatsvindt. Een evenement waarbij veel Nederlandse customizers aanwezig zijn.
Lees ook: Pure & Crafted: festijn vol motoren, muziek en heritage
De gehele wereld over
De Engelse regisseur Gareth Maxwell Roberts en producent Lucy Selwood zijn beiden al jarenlang gek van motorrijden en besloten deze cultuur in kaart te brengen. Voor de documentaire ‘Oil In The Blood’ vlogen zij de gehele wereld over om het verhaal van motorrijders in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Japan, Australië, het Midden-Oosten, Afrika en de Verenigde Staten in kaart te brengen.
Lees ook: Bijzondere custom: Aermacchi 350 van George Woodman
Populaire evenementen
Zoals de titel doet vermoeden draait ‘Oil In The Blood’ niet perse om de motorfietsen zelf, maar om de mensen die de motorfietsen bouwen en erop rijden. Verder worden ook diverse beroemde festivals bezocht zoals The Distinguished Gentlemans Ride in Londen en Wheels & Waves in Biarritz.
Vanaf 14 oktober
De documentaire werd tijdens diverse evenementen al getoond, maar vanaf 14 oktober kun je hem ook thuis op de bank bekijken. Dan wordt de film officieel via de bekende online verkoopkanalen (iTunes) gelanceerd. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan de trailer of lees meer over de documentaire op de website.