achtergrondafbeelding
Aermacchi 350

Bijzondere custom: Aermacchi 350 van George Woodman

Een custom dirttracker uit Frankrijk met bijzondere details

26 okt 2018, 8:00  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

Dit is de Aermacchi 350 van George Woodman: een Franse interieurontwerper, architect en bekleder. Ook maakt hij motorfietsen van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Zijn laatste resultaat is deze Aermacchi 350, een kleine dirttracker met bijzondere details.

Van vliegtuigen tot aan Harley-Davidson

Misschien doet de naam Aermacchi geen belletje rinkelen, maar het merk heeft een lange geschiedenis. Al in 1912 bouwde het Italiaanse bedrijf vliegtuigen en vanaf 1950 begon het merk met motorfietsen. Het waren kleine, lichte machines die het goed deden op de crossbaan en het circuit. Dat trok ook de aandacht van Harley-Davidson, dat graag een lichte motorfiets wilde bouwen.

Harley-Davidson nam een meerderheidsbelang in Aermacchi en kwam al snel met de Aermacchi-Harley Davidson. Na diverse modellen nam Harley-Davidson in 1972 Aermacchi volledig over. Het merk verdween daarna volledig van de markt. Tegenwoordig zie je ze niet vaak rijden en dat maakt deze custom extra bijzonder.

Aermacchi 350

Interieurdesign op een motorfiets

Door de bijzondere dwarsgeplaatste motor raakte George Woodman geïnteresseerd in het merk. Na lang zoeken vond hij de Aermacchi op de Franse marktplaats leboncoin.fr, maar de motorfiets was duidelijk toe aan een opknapbeurt.

Na een nieuwe voorvork, bedrading, accu en uitlaat stond er eindelijk een goede basis voor zijn project. Toen liet Woodman zien waar hij echt goed in was. De interieurontwerper combineerde zijn houtwerktechnieken met zijn oog voor design.

custom-aermacchi-350-2

Vol subtiele details

Woodman monteerde een nieuw uitlaatsysteem, restaureerde originele wielen en verkleinde de benzinetank. De elektronica werkte hij subtiel weg in het frame en de benzinetank kreeg een zeegroene kleur.

Het meest bijzonder zijn toch het achterspatbord en de plaat voorop. Woodman creëerde beide uit hout en voorzag de achterkant van subtiele kleine led-lampjes. Het front wordt gesierd door een kleine kilometerteller en de gele Marchal-koplamp, een klein Frans detail.

custom-aermacchi-350-6

Razen over het strand

Een donkerbruin lederen zadel met ruitpatroon maakt het geheel af. De kleine accessoires zoals handvatten en remhendels vond Woodman, grappig genoeg, bij een Harley-Davidson-specialist. Het totaalplaatje is een subtiele custom motorfiets met talloze details.

Mocht je nu denken dat deze motorfiets puur voor de show is, dan heb je het mis. Woodman gaat graag naar het strand en de Aermacchi is perfect om te crossen. Dus mocht je in Biarritz zijn, grote kans dat je hem voorbij ziet razen over het strand! Meer weten over deze custom? Lees hier het volledige artikel.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen