achtergrondafbeelding

Pure&Crafted: festijn vol motoren, muziek en heritage

Door BMW gesponsord festival voor eerst in Nederland

9 aug 2019, 15:06  •  Nieuws
Wim Otten Door Wim Otten. Doorgewinterd journalist met heldere kijk op content. Thuis in de wereld van auto’s, vrachtauto’s en techniek maar vooral van motorfietsen.

Beleven en genieten, dat kun je op het festival Pure&Crafted. Het is in het Taets Art and Event Park in het havengebied van Amsterdam.

Pure&Crafted op 28 september

Na drie eerdere Berlijnse edities in 20152016 en in 2017 alsmede een spraakmakende internationale ‘On The Road’ editie in 2018, is Pure&Crafted dit jaar voor het eerst in Nederland. De evenementenlocatie Taets Art and Event Park in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is op zaterdag 28 september het decor.

Levensgenieters

Pure&Crafted richt zich op levensgenieters die houden van vrijheid en daarvan genieten tijdens motortochten. Het uit Duitsland overgewaaide festival is de ideale plek voor motorrijders. Die ook een eclectische muzieksmaak hebben en van authentieke mode, high-end producten en goed eten houden. Zo meldt BMW Motorrad die van meet af aan een van de hoofdsponsors.

Distinguished Gentleman’s Ride

Het festival wordt afgetrapt op vrijdag 27 september met een met muziek overgoten clubnight in Amsterdam. Op zondag 29 september is er een collectief ontbijt, voorafgaand aan een rit voor het inzamelen van geld voor de strijd tegen prostaatkanker: ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’.

Bands uit binnen- en buitenland

Voor Pure&Crafted zijn al de nodige muzikale optredens vastgelegd. Zoals de Engelse garagepunkrockband Bad Nerves, een aanstekelijke mix van The Ramones, Radioactivity en Jay Reatard op 78 toeren, de Belgische band SONS, Indian Askin uit Amsterdam en de Britse band Swedish Death Candy. De lijst wordt nog verder aangevuld.

Motorrijden en custombikes

Met BMW Motorrad als initiatiefnemer en titelsponsor van Pure&Crafted is er voor motorliefhebbers genoeg te beleven. Er zijn veel custombikes, nieuwe of juist vintage modellen. Ook zijn er hoogwaardige motorkleding en –accessoires.

Grote General Store vol hoogwaardige producten

Met New Heritage is het plaatje compleet. Een indrukwekkende General Store op het terrein ligt vol authentieke mode. Je vindt er ook hoogwaardige en duurzaam gemaakte producten zoals lederen accessoires, mooie kleding en hebbedingetjes van zorgvuldig geselecteerde populaire merken. Uiteraard ontbreken op Pure&Crafted foodtrucks niet, waar liefhebbers van goed eten kunnen genieten met ambachtelijk bereide gerechten en verfijnde dranken.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Pure&Crafted via www.pureandcrafted.com.

Share Tweet Share Share E-Mail