achtergrondafbeelding

Daar is hij dan! Moto Morini Seiemmezzo

Twee modelvarianten: naked bike en scrambler

4 aug 2022, 16:15  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Bij Moto Morini wordt flink gas gegeven. Na de komst van de allroader X-CAPE introduceert het merk nu twee nieuwe modellen.

Seiemmezzo is Italiaans voor 6,5 en verwijst eigenlijk naar de cilinderinhoud van de twee nieuwkomers. De naked bike STR en de scrambler SCR hebben een 649 cc tweecilinder motorblok, zoals ook de Moto Morini X-CAPE.

Moto Morini modulair principe

Dus in feite maakt Moto Morini gebruik van een modulair principe. Dat wil zeggen dat de fabrikant op basis van dezelfde technologie diverse modelvarianten aanbiedt. Dat is niet alleen slim, het is ook kostenbesparend.

Italiaans merk

Moto Morini is vanouds een Italiaans merk, maar sinds 2018 is de Chinese Zhongneng Vehicle Group eigenaar. Sindsdien is er kapitaal voor ontwikkeling van nieuwe modellen en daarvan zien we nu de tastbare vruchten.

Lees ook: Review Moto Morini X-Cape

Led-verlichting en TFT-kleurendisplay

Het Moto Morini Seiemmezzo-duo heeft een ietwat klassiek design maar met moderne accenten en technische zaken. Je ziet bijvoorbeeld volledige led-verlichting. En net als bij de X-CAPE vormt een display van 5-inch het dashboard, met bluetooth geïntegreerd.

Moto Morini Seiemmezzo Scrambler

De Seiemmezzo scrambler (SCR) heeft een hoog spatbord, een koplampkuipje, lederkleurig zadel en een goudkleurige voorvork. De scrambler-versie heeft verder spaakwielen. De beeldbepalende brandstoftank heeft een inhoud van 16 liter.

Moto Morini Seiemmezzo Street

De Seiemmezzo Street onderscheidt zich door gietwielen, een laag spatbord, een ranker gestileerde tank. Het stuur en de zithouding roepen op deze naked ook een net wat sportiever gevoel op. En je herkent de STR aan het ontbreken van het koplampkuipje.

Veel technische overeenkomsten

De lijst overeenkomsten is voor dit duo groter. Beide hebben Brembo-remmen, verstelbare Kayaba-vering voor en achter, een relatief lage zitpositie van 810 mm en een even sterk motorblok van 61 pk en een koppel van 54 Nm. Bovendien zijn minder krachtige 35 kW-versies mogelijk voor A2-rijbewijs.

Klik hier voor alle specificaties.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen