achtergrondafbeelding

Verbod op recreatief toeren met motor

Duitsland en België voeren beperkingen in vanwege Corona

26 mrt 2020, 10:24  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Even een lekker tochtje toeren met de motor mag in Duitsland en België even niet. Recreatief rijden is aan banden gelegd in verband met Corona. Wie dat wel doet, krijgt een boete. Die kan in België zelfs oplopen naar 4.000 euro.

België kondigde 24 maart strenge maatregelen af om het Corona-virus te beteugelen. Recreatief rijden mag zeker tot en met 5 april niet in dat land. Daar mag je alleen met de motor naar je werk gaan en dat moet je kunnen aantonen.

Ritje Ardennen of Eifel no go

Een ritje naar de Ardennen vanuit Nederland zit er sindsdien voor ons toch al niet in, omdat België de grenzen heeft gesloten voor toeristisch verkeer. Dus dan maar naar de Eifel, omdat de grens naar Duitsland nog niet dicht zit? Jammer, ook de Duitse overheid heeft toeren met de motor aan banden gelegd. De drukte op de voor motorrijders favoriete wegen, afgelopen weekeinde, leidde tot restricties.

Alleen op motor naar werk

Ook in Duitsland mag je alleen op de motor naar je werk, inkopen doen of naar de dokter gaan. Noodzakelijk ritten zijn dus alleen mogelijk, een ommetje toeren is er niet bij. In Beieren treedt de politie ook op. Elke motorrijder op een slingerende bergweg loopt groot risico te worden aangehouden, helemaal in het weekeinde. Het verbod op recreatief rijden geldt in België overigens ook voor auto’s om ook het toeren met cabriolets of klassiekers uit te sluiten.

TT Assen?

Corona treft ook het TT Circuit in Assen. In elk geval gaat de race om het Werelddkampioenschap Superbike in het weekeinde van 17- 19 april niet door. Dat event is verplaatst naar 21-23 augustus. Vooralsnog staat de fameuze TT oftewel Dutch GP voor eind juni nog op de kalender.

Recreatief rijden in Nederland

Volgens het RIVM mag je in Nederland nog gewoon een recreatief ritje maken op de motor, zolang je de risico’s voor iemand anders gezondheid maar beperkt. Kortom: gewoon je helm op en rijden en niet op een terras plaatsnemen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen