achtergrondafbeelding

Simpel en slim, extra remlicht op je helm

In Amerika toegestaan, nu nog in Europa

30 okt 2019, 19:36  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Zien en gezien worden is heel belangrijk als je motor rijdt. Een extra remlicht achter op de helm, dat ook oplicht als je het gas dichtdraait en je op de motor afremt is dan een stukje extra veiligheid.

Het Amerikaanse bedrijf Third Eye Design heeft zo’n remlicht ontwikkeld. Met een houder en klittenband kun je het achterop je helm vastzetten. De verbinding met de reminstallatie van de motor is draadloos. Ook de richtingaanwijzers zijn ermee verbonden. Dus als je linksaf of rechtsaf slaat is dat voor achteropkomend verkeer nog beter te zien.

Slim, eenvoudig en veilig

Eigenlijk is het een slimme en relatief eenvoudige oplossing. Het systeem van Third Eye Design, genaamd inView, kun je echter alleen gebruiken in de Verenigde Staten. Je kunt het wel kopen, maar in Europa is er nog geen E-goedkeuring geregeld. 249 dollar kost het. Voor de extra veiligheid is het eigenlijk een bescheiden bedrag. Achteropkomend verkeer ziet het remlicht op helmhoogte gewoon veel beter.

Ook te zien als je afremt op de motor

Vooral het oplichten bij afremmen op de motor is heel goed. Een motorfiets vertraagt immers dan al relatief vlot. Wel fijn voor achterliggers als ze op tijd zien dat je vertraagt. Dus ja, laat maar komen, zou je zeggen.

Share Tweet Share Share E-Mail