achtergrondafbeelding
Honda CBR1000R Limited Edition 2019 - Foto MotorRAI.nl

Japanse topmerken werken aan regels elektrische motorfiets

Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki hebben de handen ineengeslagen

4 apr 2019, 15:30  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

De vier grootste motorfietsfabrikanten van Japans bundelen naar verluidt hun krachten om de volledig elektrische motorfiets te laten doorbreken. Verschillende Japanse bronnen melden dat Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki met elkaar een aantal basisnormen voor elektrisch motorrijden gaan vastleggen.

Promotie, accu’s en laadmogelijkheden

De vier topmerken gaan met elkaar in gesprek over de capaciteit van accupakketten, laadmogelijkheden en de promotie van elektrische motorfietsen. Afgelopen jaren presenteerden veel kleine motormerken een elektrische motorfiets en ook Harley-Davidson en Ducati kondigden nieuwe elektrische modellen aan.

De vier grote Japanse fabrikanten hebben nog geen elektrische productiemodellen, maar Honda presenteerde bijvoorbeeld in 2017 al de Riding Assist-e concept en in 2019 de CR Electric concept.

Stijgende populariteit

Op dit moment is het Amerikaanse Zero Motorcycles marktleider in het elektrische segment. Het merk verkoopt op dit moment vijf modellen en vanaf 12.390 euro stap je al op een elektrische crosser. Wereldwijd stijgt de populariteit van elektrische motoren en steeds meer grote motorfabrikanten storten zich op deze markt. Harley-Davidson bijt dit jaar het spits af met de introductie van de LiveWire, een cruiser met een actieradius van 225 kilometer. De Harley Davidson Livewire is vanaf dit jaar te koop vanaf 34.000 euro inclusief BTW.

Lees ook: Deze zes elektrische motorfietsen komen in 2019

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen