achtergrondafbeelding
Ducati Zero Electric

De eerste elektrische Ducati komt er aan

Ducati mengt zich in elektrosegment

24 jan 2019, 10:13  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

De lancering van de eerste elektrische motorfiets van Ducati laat niet lang meer op zich wachten. Dat heeft Ducati CEO Cloudio Domenicali bevestigd.

Elektrische motorfiets

Het nieuws komt niet uit de lucht vallen, in 2017 maakte Ducati bekend dat het intenties heeft om een elektrische motor te ontwikkelen. Ducati heeft in het verleden al elektrische fietsen geproduceerd in samenwerking met andere bedrijven.

Voor de eerste elektrische Ducati-motor ooit – de ‘Ducati Zero’ – werkt de Italiaanse firma nauw samen met de Polytechnische School van Milaan.

“De toekomst is elektrisch, we zijn niet ver verwijderd van het starten van serieproductie”, aldus Ducati CEO Claudio Domenicali tijdens een motor-evenement voor studenten in Spanje.

De conceptmodellen zien er veelbelovend uit, lekker futuristisch ook. Wij kunnen niet wachten op de definitieve versie. We houden je op de hoogte!

LEES OOK: De eerste Ducati Diavel 1260 rolt van de productielijn.

Share Tweet Share Share E-Mail