achtergrondafbeelding
Harley-Davidson LiveWire 2019

Dit kost de nieuwe elektrische Harley-Davidson LiveWire

Harley-Davidson maakt specificaties, bereik en prijzen bekend

9 jan 2019, 13:55  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Harley-Davidson heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de specificaties en prijzen bekendgemaakt van zijn nieuwe motorfietsen. Volgens de fabrikant zélf zijn dit de motorfietsen van de ‘volgende generatie’. De interessantste is de LiveWire, Harley-Davidsons eerste elektrische motorfiets. Later dit jaar verschijnt die ook in de Benelux in de showrooms.

De LiveWire is ‘de toekomst’, volgens Harley-Davidson. De elektrische Harley-Davidson LiveWire biedt volgens zijn makers waanzinnige acceleratie en handling. Hij is opgebouwd uit duurzame materialen en is voorzien van een heel gamma elektronische hulpmiddelen en interfaces.

De prestaties van de LiveWire bieden ook de meer ervaren rijders een ongekende belevenis. De koppelingloze techniek maakt het ook voor nieuwe rijders makkelijk om op te stappen en weg te rijden. De introductie van de LiveWire past bij de strategische doelen van Harley-Davidson: het vergroten van de omzet in de VS en het versnellen van de internationale groei. Het merk wil wereldwijd vooroplopen in het elektrificeren van het motorrijden en daarmee ook een nieuwe generatie motorrijders aanspreken.

Harley-Davidson LiveWire 2019

“We staan op een historisch punt in de ontwikkeling van het motorrijden. Harley-Davidson loopt daarbij voorop”, aldus Harley-Davidsons CEO, Matt Levatich. “Al 115 jaar is innovatie die zowel lichaam als geest vooruit helpt, de essentie van ons merk. Dit nieuwe hoofdstuk in onze geschiedenis draait om het ontwikkelen van producten en kansen voor bestaande en toekomstige motorrijders, ongeacht hun leeftijd, waar ze wonen en wat ze doen.”

“Een volledig nieuwe rijervaring met iconisch Harley-Davidson vermogen”

Acceleratie

De acceleratie van 0 naar 100 km/u is mogelijk in 3,5 seconden. De elektrische krachtbron, de H-D Revelation, levert het volledige koppel zodra de berijder aan de gashendel draait. Op ieder moment is dus het volledige koppel beschikbaar.

Twist-and-go gebruiksgemak

De elektrische aandrijflijn heeft geen koppeling. De berijder hoeft dus niet te schakelen, wat het rijden makkelijker maakt. In de regeneratiemodus wordt tijdens het rijden de accu opgeladen, natuurlijk vooral in stadsverkeer, dat relatief vaak remt, stopt en weer optrekt. Het bereik op een volle accu is naar schatting 177 kilometer in stadsverkeer.

H-D Connect

De LiveWire is voorzien van H-D Connect, waarmee de berijder met de laatste versie van de Harley-Davidson-app verbinding kan maken met zijn motorfiets. Dat gebeurt via een LTE-enabled Telematics Control Unit gekoppeld met cloud services. Via H-D Connect verzamelt de app gegevens, zodat de berijder op zijn smartphone toegang heeft tot die gegevens.

De app biedt toegang tot informatie over de laadstatus van de accu, de actieradius en de locatievinder om eenvoudig het dichtsbijzijnde laadstation te vinden. De voertuiglocatiefunctie geeft de plaats van de motor weer en signaleert indien gewenst eventuele verplaatsingen van de motor en of ermee gerommeld wordt. De tracking-functie op basis van GPS geeft de berijder de zekerheid dat zijn LiveWire gevonden wordt als die onverhoopt gestolen wordt.

Performance

Het frame van de LiveWire is ontwikkeld voor wendbaarheid handling en controle in stadsverkeer. Het biedt ook een opwindende rijervaring tijdens het snellere bochtenwerk buiten de stad. De H-D Revelation-aandrijflijn is laag in het frame geplaatst voor een laag zwaartepunt. Daardoor is de handling bij alle snelheden optimaal en blijft de machine beter onder controle tijdens het remmen. Electronic Chassis Control is standaard, net als ABS en Traction Control. De volledig elektronische systemen maken gebruik van de nieuwste meeteenheid op basis van massatraagheid en ABS-sensortechnologie.

Uniek Harley-Davidson geluid, minimale vibraties: de LiveWire is voorzien van de H-D Revelation-elektromotor, die zorgt voor minimale vibraties, warmte- en geluidsproductie en dus voor maximaal rijcomfort. De LiveWire laat tijdens de acceleratie een speciaal ontwikkeld, nieuw Harley-Davidson-geluid horen, dat het soepele elektrische vermogen van de machine perfect weergeeft.

De Harley-Davidson LiveWire is vanaf dit jaar te koop en kost 34.000 euro incl. BTW in zowel Nederland als België, en 33.000 euro in Luxemburg.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen