achtergrondafbeelding

Speciale versie van Vespa 946 motorscooter

Eerste van reeks met een symbool uit de Chinese maanhoroscoop: het jaar van het konijn!

25 jan 2023, 17:41  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Vespa 946 is een speciaal model. Een motorscooter waarvan het uiterlijk is geïnspireerd op de oerversie van de Vespa 125. De makers starten nu met een speciale serie.

Vespa start met een speciale reeks van zijn retromodel 946. Dit jaar komt de 10th Anniversario met de afbeelding van een konijn: het symbool van 2023 volgens de Chinese horoscoop. 1.000 exemplaren worden er gemaakt.

Bijzondere Vespa motorscooter

In de komende twaalf jaar zal het Italiaanse merk van de 946 telkens een nieuwe editie op de markt brengen in een speciale kleur en met de afbeelding van een dier uit de Chinese maanhoroscoop. De eencilinder 125cc motor levert een vermogen van zo’n 8 kW en dat moet goed zijn voor een topsnelheid van 90 km/uur.

Vespa 946 ode aan oerversie

Sinds zijn debuut in 2013 heeft de Vespa 946 zich gevestigd als het archetype van de Vespa van morgen. Dit model geeft een moderne interpretatie van de waarden die van Vespa een wereldwijd icoon hebben gemaakt. Een echt collector’s item dat wordt gemaakt op een speciale productielijn.

Klassiek Vespa-groen

Deze speciale Anniversario-uitvoering is uitgevoerd in het klassieke Vespa-groen. Het silhouet van een konijn is verwerkt in de beenschilden en op de achterzijde. Alle details van deze Vespa 946 zijn van verfijnd polijstwerk. Het zadel is zwart met stiksels, net als de met de hand gestikte, met naald en draad beklede handgrepen.

Prijs?

De prijs is nog niet bekend. Vespa zal die later bekend maken. Wel is de pagina van dit speciale model al te bekijken op de www.vespa.com/nl. Afgaande op de prijs van eerdere versies van de 946 kan je uitgaan van een bedrag dat boven de 10.000 euro zal liggen. In die zin is het echt een Vespa motorscooter voor liefhebbers.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen