achtergrondafbeelding

BMW Motorrad Definition CE 04: elektrisch en futuristisch

"Scootersegment opnieuw definiëren"

12 nov 2020, 8:17  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Met de BMW Motorrad Definition CE 04 presenteert BMW Group de bijna-productieversie van de BMW Motorrad Concept Link. Met het model poogt BMW Motorrad het scootersegment opnieuw te definiëren.

Productievoertuig

De BMW Motorrad Definition CE 04 zowel een vervoers- als een communicatiemiddel voor de stedelijke forens. Het zal je niet verbazen, maar hij is elektrisch aangedreven. Het model geeft een concreet voorbeeld van hoe een modern productievoertuig eruit zou kunnen zien.

Twee hoofdkleuren

De CE 04 heeft twee hoofdkleuren: de grootste oppervlakken zijn afgewerkt in Mineral White metallic, terwijl sierelementen een oranje kleur hebben. Wat dat betreft past deze kleurstelling perfect bij Nederland.

Praktisch

“Een scooter is geen voertuig die bij mooi weer in de bergen wordt gebruikt, maar een praktisch alledaags voertuig om van huis naar kantoor te rijden of’ s avonds vrienden te ontmoeten – gewoon een voertuig voor elke dag in de stad”, zegt Alexander Buckan, hoofd voertuigontwerp BMW Motorrad.

12 kilometer per dag

Buckan vervolgt: “Daarom zijn we intensief bezig geweest met het ontwerp van het aandrijf- en energieopslagsysteem om het te laten voldoen aan de behoeften van de daadwerkelijke gebruiker: De stedelijke doelgroep rijdt voornamelijk korte afstanden van circa 12 kilometer per dag. Comfort op lange afstand is daarom minder belangrijk dan variabele ergonomie en gemakkelijke toegankelijkheid.”

Designstudie

Het display van 10,25 inch is het grootste in het scootersegment tot nu toe en fungeert als een interface tussen de digitale en analoge wereld van de berijder. Technische specificaties zijn niet bekend. Het betreft puur een designstudie.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen