achtergrondafbeelding

RIDE 4 verschijnt ook voor PS5 en Xbox Series X

Begin maar met aftellen

7 sep 2020, 7:46  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Game-ontwikkelaar Milestone kondigt aan dat RIDE 4 op 21 januari 2021 beschikbaar wordt voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Eerder werd al bekend dat RIDE 4 op 8 oktober 2020 verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows PC/STEAM.

Goed om te weten

Spelers die de Playstation 4-versie van de game kopen kunnen de PS5-versie zonder extra kosten downloaden tot 30 april 2021, dit geldt ook voor alle reeds aangeschafte DLC’s. Spelers die de Xbox One-versie van de game kopen, kunnen de Xbox Series X-versie van de game automatisch en zonder extra kosten downloaden via de Smart Delivery-functie.

60 frames

RIDE 4 moet echt next gen worden. Spelers kunnen een meer vloeiende gameplay ervaren met 60 frames per seconde en een resolutie tot wel 4K. Dit betekent dat spelers kunnen genieten van hun geliefde voertuigen op de hoogste kwaliteit met shaders, texturen en enorm veel details.

Deze specificaties gelden niet alleen voor de voertuigen, maar ook voor de omgeving. De makers beloven ook een zeer precieze en natuurlijke rijervaring.

Voordelen PS5

Op de PS5 ervaren RIDE 4-fans de kracht van de geavanceerde haptische feedback van de PS5 DualSense, zodat spelers realistische trillingen van hun voertuigen kunnen voelen. De besturing voor het gas en remmen hebben zijn eigen weerstand om de besturing nog realistischer aan te laten voelen. Dankzij de nieuwe SSD zijn de laadtijden aanzienlijk verkort. Dit betekent dat er kortere wachttijden zijn voor elke race, maar het zorgt ook voor een betere gameplay-ervaring tijdens races. Dat komt doordat het streamen van texturen veel sneller gaat. De speler wordt dus écht ondergedompeld in de omgeving op snelheden van 300 km/u.

Yamaha Motor en Bridgestone

In RIDE 4 werkt Milestone samen met twee van de meest iconische merken in de wereld van de tweewieler: Yamaha Motor en Bridgestone. Yamaha Motor is de belangrijkste partner van Milestone voor RIDE 4 en is te zien op de Steelbook van de RIDE 4 Special Edition, die ook toegang geeft tot de Season Pass. Deze Special Edition is gewijd aan de iconische Yamaha R1 2020.

Speciale versies

De digitale pre-orders van RIDE 4 zijn begonnen. Iedereen die de Standard Edition op PS4 en Xbox One pre-ordert, krijgt een bonuspakket met twee iconische motoren, vijf nieuwe evenementen en een extra prestatie/trofee. De Special Edition pre-order bevat vier iconische motoren, tien nieuwe evenementen, twee extra prestaties/trofeeën en drie dagen eerder toegang tot de game. Op Steam zorgt de pre-order bonus voor 10% korting op de prijs van de game, twee iconische motoren vijf nieuwe evenementen en een extra prestatie.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen