achtergrondafbeelding
Monster Energy Supercross – The Official Videogame

Monster Energy Supercross – The Official Videogame – Gamereview

Heel veel oefenen en ondertussen genieten

27 feb 2018, 9:07  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Motorcross is in Nederland en eigenlijk wereldwijd lang niet bekend als bijvoorbeeld Formule 1. Toch is de community rondom motorcross groter dan je denkt. Speluitgever Milestone ziet zelfs een markt voor een officiële motorcrossracegame: Monster Energy Supercross – The Official Videogame. Hoe goed is deze racegame?

Alle officiële banen

In Monster Energy Supercross – The Official Videogame Laat Milestone je het Monster Energy AMA Supercross kampioenschap van 2017 zelf beleven. Deze competitie speelt zich af in de Verenigde Staten en is daar ontzettend populair. Je kan rijden met de officiële coureurs van de 250SX en 450SX-klasse op alle officiële banen.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame

Faliekant op je snufferd

Monster Energy Supercross gooit je direct in het diepe. Direct nadat de disk voor het eerst in de console verdwijnt, verschijn je aan de start van een race. Je moet onmiddellijk aan de slag en jezelf bewijzen of je uit het juiste hout gesneden bent. Of dat je net zoals ons direct faliekant op je snufferd gaat. Nee, eenvoudig is deze racegame niet. Je moet zoals in ons geval eerst even moet oefenen. Niet alleen om feeling met de motor te krijgen, maar ook om de parcoursen te leren kennen. Motorcrossbanen zijn helaas net wat onbekender dan bijvoorbeeld Circuit Park Zandvoort, Silverstone of Monaco. Bovendien heeft elke baan een andere tactiek. Je moet je sprongen zo uitkienen dat je zo min mogelijk snelheid verliest.

Gewicht verplaatsen

De besturing vraagt even om gewenning. We testen de versie voor de Playstation 4. Met de normale dualshockcontroller dient de linker knuppel voor het sturen en de rechter knuppel voor het verplaatsen van het gewicht van de berijder. Het kost wat tijd om uit te vogelen hoe je bochten het beste aanvalt. Te snel op het gas kan leiden tot een valpartij. Vergeet niet dat de motoren van crossmotoren zijn gebouwd op koppel en niet zozeer op vermogen. Vanaf een laag toerental knalt zo’n motorfiets vooruit. Gedoseerd gas geven is dus het devies.

“Elke baan vereist een andere tactiek. Je moet je sprongen zo uitkienen dat je zo min mogelijk snelheid verliest.”

LEES OOK: MXGP 3 – Gamereview

Tot in detail nagemaakt

Monster Energy Supercross – The Official Videogame biedt genoeg content. Je kan rijden op de officiële banen die tot in detail zijn nagemaakt, maar kan ook zelf aan de slag met de Track Editor waarbij je zelf banen kan ontwerpen en online kan delen met andere spelers. Erg leuk om te doen.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame

Groot compliment

Het grafische deel van Monster Energy Supercross – The Official Videogame verdient een groot compliment. Alles ziet er ge-likt uit. De banen, het zand, de rijders en natuurlijk de motoren. Alleen om die reden is het spelen van deze motorracegame al erg leuk tijdverdrijf. De grafische kwaliteit wordt extra duidelijk zichtbaar door tijdens een race even op de pauzeknop te drukken en ‘Free Camera’ te selecteren. Je belandt dan in de fotomodus waarbij je alles tot in detail kunt bekijken.

Een beloning

Knap gemaakt dus, dat Monster Energy Supercross – The Official Videogame. Er is keuze uit diverse modi, van single player tot online multiplayer en van time trial tot championships. Een carrièremodus ontbreekt natuurlijk ook niet. Prettig is dat je ongeacht de spelmodus een beloning krijgt als je meters maakt. In time trial krijg je bijvoorbeeld voor elke ronde punten. Ook elke jump levert punten op. Schakel je wat rijhulpjes uit, dan krijg je bonuspunten. Op deze manier klimt je niveau in het spel al snel en krijg je af en toe extra’s.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame

De moeite waard?

Dan de conclusie: is Monster Energy Supercross – The Official Videogame het in huis halen waard? Ja, als je fan bent van motorcross. Maar ook een volmondig ja als je er niets mee hebt. Het is namelijk erg leuk om te doen en de game speelt heerlijk weg. Je bent zo uren onderweg, zonder dat je gezicht en kleding onder de blubber komen te zitten.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame – Gameplay San Diego

PLUS

+ Schitterende graphics
+ Fors aanbod officiële banen
+ Track Editor, heerlijk om zelf banen te ontwerpen
+ Goede motorgeluiden

MIN

– Geen offline multiplayer, alleen online
– Besturing vraagt even om wat gewenning

Monster Energy Supercross – The Official Videogame is beschikbaar voor Playstation 4, xBox One, Windows en Nintendo Switch.

Monster Energy Supercross – The Official Videogame

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen