achtergrondafbeelding

Niet iedereen met autorijbewijs mag op Piaggio MP3 rijden

Maar waarom is dat eigenlijk?

10 jul 2019, 15:12  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

De Piaggio MP3 is populair. En niet zonder reden, want de driewielige motorscooter mag ook met een autorijbewijs bestuurd worden. Maar niet iedereen, er zit namelijk een addertje onder het gras.

Files mijden

Voor automobilisten die hun rijbewijs B vóór 19 januari 2013 hebben behaald, is er geen reden tot paniek. Die mogen gewoon met hun rijbewijs B op een Piaggio MP3 stappen om zo – we noemen maar wat – al die files in Nederland te mijden.

LEES OOK: Motortest – Piaggio MP3 Motorscooter

Wijziging

Voor mensen die hun rijbewijs B pas na 19 januari 2013 hebben behaald: helaas. Sinds die datum zijn er nieuwe regels in werking getreden met betrekking tot het rijbewijs. De belangrijkste in dit verhaal is dat voor rijbewijshouders die niet eerder in het bezit zijn geweest van categorie B de driewielige voertuigen niet meer onder categorie B, maar onder categorie A. Kortom: die mensen moeten een motorrijbewijs halen om te mogen rijden op de Piaggio MP3. Dat is dus de reden waarom niet iedereen met een autorijbewijs op een Piaggio MP3 mag rijden.

A1, A2 en A

Sinds 19 januari 2013 is overigens ook het A-rijbewijs voor motoren en driewieler opgedeeld in drie categorieën, bekend als A1, A2 en A.

Diverse varianten

Piaggio levert de MP3 overigens in verschillende varianten. Er is keuze uit een MP3 300 HPE (vanaf 7.829 euro), een MP3 350 (vanaf 10.449 euro) en de MP3 500 HPE (vanaf 12.079 euro).

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen