achtergrondafbeelding

Motorfabrikanten storten zich samen op batterijtechnologie

Bijzonder initiatief van Honda, Yamaha, Piaggio en KTM

2 mrt 2021, 17:28  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Honda ondertekent intentieverklaring met KTM, Piaggio en Yamaha voor de oprichting van een Consortium voor verwisselbare accu’s voor motorfietsen en lichte elektrische voertuigen. 

In het kader van het klimaatakkoord van Parijs en de overgang naar elektromobiliteit zijn de fabrikanten van mening dat de beschikbaarheid van een gestandaardiseerd systeem van verwisselbare batterijen het gebruik van elektrische motorfietsen zou bevorderen.

Uitwisselbare batterij voor lichte voertuigen

Het doel van het consortium is dan ook de gestandaardiseerde technische specificaties vast te stellen van het systeem van verwisselbare accu’s voor voertuigen die tot de L-categorie behoren; bromfietsen, motorfietsen, driewielers en vierwielers. Zo heeft Honda al een elektrische variant in concept getoond van de scooter PCX.

Samenwerking met diverse partijen

Door nauw samen te werken met belanghebbende partijen en nationale, Europese en internationale normalisatie-instellingen beogen de leden van het consortium een grote rol te spelen voor internationale technische normen om de batterijen uit te kunnen wisselen.

Mei 2021 starten

Het consortium zal in mei 2021 met zijn activiteiten beginnen. De vier fabrikanten moedigen geïnteresseerde belanghebbenden en ook andere fabrikanten aan om zich bij de samenwerking aan te sluiten. Onder het motto dat je met elkaar sterker staat om elektrische motorfietsen een impuls te geven en de ontwikkelingskosten tegelijk over meer schouders te verdelen.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen