achtergrondafbeelding
Trotse eigenaar neemt R1 GYTR 20th Anniversary in ontvangst

Nederlander ontvangt zijn Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary

"Man, dat ik deze motorfiets heb kunnen bemachtigen."

19 mrt 2019, 8:21  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Slechts twintig exemplaren zijn er voor de hele wereld geproduceerd van de Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary. Een exemplaar komt naar Nederland. En dat ene exemplaar is onlangs afgeleverd aan de koper.

Bijzondere gebeurtenis

De aflevering bij Edwin Ott Motoren in Uitgeest was zonder meer een bijzondere gebeurtenis. De eigenaar – die uit privacyoverwegingen niet bij naam genoemd wordt -is maar wat trots op zijn nieuwe aanwinst. Hij gaat er volop van genieten en mee racen.

Trotse eigenaar

“Man, dat ik deze motorfiets heb kunnen bemachtigen. Vanaf het moment dat Yamaha de R1 GYTR 20th Anniversay op de EICMA presenteerde, wist ik één ding: Die motor wil ik hebben. Maar ja, een productie van twintig stuks is niet echt veel. Mede door de inzet van Edwin en Karin van Edwin Ott Motoren en niet te vergeten mijn vrouw, ben ik nu de trotse eigenaar van de enige R1 GYTR 20th Anniversary in Nederland. Volgende week ga ik de eerste meters maken met mijn Yamaha R1 op Val de Vienne (Frankrijk)”, aldus de eigenaar.

Alleen voor circuit

Op de straat rijden mag de gelukkige koper niet. De gelimiteerde YZF-R1 GYTR is namelijk alleen voor gebruik op het circuit toegestaan. De circuitmotor is standaard voorzien van de winnende kleurenstelling van de Suzuka 8 Hours 2018 en een breed scala aan GYTR Performance producten – Genuine Yamaha Technology Racing – en andere prestatie-verhogende producten. Elke eigenaar van dit uniek stukje motorfietsgeschiedenis krijgt ook automatisch toegang tot de 2019 Yamaha Racing Experience (YRE), waar specialisten ze zullen begeleiden hoe ze het uiterste uit hun circuitmotorfiets kunnen halen. Meer weten over de R1 GYTR 20th Anniversary? Check dan dit verhaal.

Share Tweet Share Share E-Mail