achtergrondafbeelding
Yamaha YZF-R1 GYTR 2019

EICMA 2018: Yamaha YZF-R1 GYTR 2019

Holy sh*t! Slechts 20 stuks!

6 nov 2018, 9:18  •  Nieuws  •  Door De Redactie

Yamaha viert het 20-jarige jubileum van de YZF-R1 met een YZF-R1 voorzien van GYTR-componenten. Een motor puur en alleen voor op het circuit in de winnende kleuren van de Suzuka 8 Hours. Oplage: slechts 20 stuks!

Revolutie

In 2018 werd een van de meest iconische ontwerpen in de geschiedenis van de motorfiets 20 jaar: de Yamaha YZF-R1. Dit model dat voor het eerst in 1998 werd uitgebracht, was een revolutie in de engineering van superbikes. Het volume en de positie van het motorblok, de configuratie van de onderdelen in het chassis en het chassis zelf waren allemaal volledig nieuw. Yamaha gebruikt deze toonaangevende superbike nu al twintig jaar als platform voor innovatie, en heeft daarmee talrijke onderscheidingen gewonnen in de motorsport.

Special Edition

Om het 20-jarige jubileum van deze baanbrekende machine te vieren, hebben drie Yamaha Racing Teams deelgenomen aan de legendarische Suzuka 8 Hours, op YZF-R1’s met dezelfde vintage wit-rode kleurencombinatie als die van de originele 1998 YZF-R1. Met hun Special Edition machines en bijpassende lederen outfit wist het Yamaha Factory Racing Team, bestaande uit Michael van der Mark, Alex Lowes, en Katsuyuki Nakasuga, een historische opeenvolgende vierde overwinning in deze prestigieuze Endurance te bemachtigen.

Yamaha YZF-R1 GYTR 2019

Superbiketechnologie

Om deze gedenkwaardige gelegenheid en twee decennia leiderschap op het gebied van superbiketechnologie te eren, kondigt Yamaha Motor Europe met trots de raceklare Limited Edition 2019 YZF-R1 GYTR aan. Een circuitmotor standaard voorzien van de winnende kleurenstelling van de Suzuka 8 Hours en een breed scala aan GYTR Performance producten – Genuine Yamaha Technology Racing – en andere prestatie-verhogende producten. De gelimiteerde YZF-R1 GYTR is expliciet bedoeld voor gebruik op het circuit.

Öhlins FGRT 219 upside-down voorvorkpakket

De GYTR-uitrusting op de YZF-R1 GYTR omvat een speciale race kabelboom, ECU, CCU en een snelle gasrespons gashendel. Deze exclusieve racer wordt ook geleverd met een hoogwaardig Öhlins FGRT 219 upside-down voorvorkpakket, TTX36 GP achterschokdemper en volledig instelbare stuurdemper en een volledig titanium Akrapovič Evolution 2 uitlaatsysteem. Om de motorfiets te beschermen zijn er beschermingen voor zowel het carter als de wielassen, speciaal gemaakt door Gilles Tooling.

Yamaha YZF-R1 GYTR 2019

Voor de echte racefans

Er kunnen ook niet-Yamaha raceonderdelen worden toegevoegd, speciaal geselecteerd en geïnstalleerd door racing engineers van een samenwerkend Official Yamaha Racing Team. Zij zorgen ervoor dat elke motorfiets met een volledige carbon racekuip in iconische Suzuka 8 Hours kleuren wordt uitgevoerd. Na de montage laat men de motor inlopen en wordt er een speciale chassisafstelling uitgevoerd, zodat elke rijder direct met zijn of haar YZF-R1 GYTR het circuit op kan. Dit is een machine voor de echte racefans.

Yamaha Racing Experience

Yamaha Motor Europe zal twintig exemplaren van deze unieke wegrace machine uitbrengen, één voor elk jaar dat de YZF-R1 de toon heeft gezet in de superbikewereld. Het getoonde model op de EICMA is een prototype. Klanten hebben vanaf midden december toegang tot de definitieve en volledige specificaties alsook de prijsstelling, en kunnen dan ook online hun motorfiets reserveren alvorens hun 2019 YZF-R1 GYTR bij de officiële Yamaha-dealer aan te schaffen. Elke gelukkige nieuwe eigenaar van dit uniek stukje motorfietsgeschiedenis krijgt ook automatisch toegang tot de 2019 Yamaha Racing Experience (YRE), waar specialisten ze zullen begeleiden hoe ze het uiterste uit hun circuitmotorfiets kunnen halen.

VIDEO: Yamaha YZF-R1 GYTR

Share Tweet Share Share E-Mail