achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Yamaha YZF-R6 2008 van 1:18 Maisto

Gedrongen supersporter

27 okt 2019, 9:15  •  Nieuws  •  Door Paul Spek

In dezelfde serie als de Ducati Hypermotard van twee weken geleden biedt speelgoedfabrikant Maisto onder véél meer ook deze Yamaha YZF-R6 uit 2008 aan. En ook voor hetzelfde miniatuurprijsje.

Supersportversie van YZF-R1

In 1999 introduceerde Yamaha de YZF-R6 als de supersportversie van de YZF-R1. De geheel nieuwe 600 cc motor van deze motorfiets was destijds de eerste viertakt productiemotor met deze cilinderinhoud die standaard meer dan 100 pk (74 kW) vermogen had. De versie van 2008 schopte het zelfs tot 127 pk (95 kW).

Zeer geslaagd

Natuurlijk kan ik hetzelfde verhaal plaatsen als twee weken geleden over de Ducati Hypermotard 1 op 18, 12 cm lang, zeer geslaagd. Maar nee, de miniatuurmotorfietsen van Maisto zijn in deze schaal uitgevoerd met een standaard, een verende achtervork en de structuur van het materiaal voor de zadels oogt realistisch. Niks mis mee, ook niet bij deze Yamaha YZF-R6. Evenmin als bij de andere Yamaha’s YZF’s, de R1 en de R7 in deze serie.

“Deze Yamaha YZF-R6 is in deze schaal uitgevoerd met een standaard en een verende achtervork. De structuur van het materiaal op het zadel oogt realistisch”

Mooie kleurencombinatie

Het miniatuur oogt gedrongen, doordat de stroomlijn diagonaal naar de pedalen afloopt. De combinatie van het zwarte frame, de zwarte motor, de witte kuip en de rode accenten geeft de YZF-R6 een snelle look. De motorfiets is niet uitbundig gedecoreerd en dat komt hem alleen maar ten goede. Des te mooier ook komen de rode biezen op de zwarte velgranden uit.

Weer die schroefjes

Jammer alleen dat de witte kuip met zwarte schroefjes is bevestigd. Als je je daar erg aan stoort, heb je geluk dat er behalve deze witte versie ook een metallic donkerblauwe is. Eigenlijk zijn deze miniaturen het mooist als je ze vanaf achter bekijkt. Dan zie je wat van de techniek, die vanaf de voorzijde enigszins wordt afgedekt door de kuip.

Vanaf een euro of tien

Je kunt natuurlijk op internet kijken of je een goedkoop exemplaar kunt vinden van de Yamaha YZF-R6. Dan heb je er een voor een euro of tien, maar dan moet je nog wel voor de verzendkosten opdraaien en die zijn al gauw niet meer in verhouding. Bovendien is het veel leuker om in de lokale of regionale speelgoedwinkel een kijkje te nemen.

“Eigenlijk is deze miniatuur-Yamaha het mooist als je hem vanaf achter bekijkt. Dan zie je wat van de techniek, die vanaf de voorzijde enigszins wordt afgedekt door de kuip.”

Share Tweet Share Share E-Mail