achtergrondafbeelding
MotorRAI in Miniatuur - Ducati Hypermotard SP van Maisto

MotorRAI in Miniatuur: Ducati Hypermotard SP 1:18 van Maisto

Koopje!

13 okt 2019, 8:46  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Maisto staat bekend als speelgoedfabrikant, maar het brengt aan de lopende band miniaturen uit die het verzamelen echt wel waard zijn. En voor de prijs hoef je het niet te laten.

Zeer geslaagd

Nog geen tientje kost deze Ducati Hypermotard SP uit 2013 van Maisto. De schaal is 1 op 18, dus het miniatuur is een centimeter of twaalf lang. Op de foto kun je wel zien dat dit geen échte motorfiets is, maar qua vormgeving en uitvoering is hij zeer geslaagd.

MotorRAI in Miniatuur - Ducati Hypermotard SP van Maisto

Schroefkop

’t Is heel jammer dat die schroefkop zo afsteekt in het rode buizenframe van de Ducati. Maar als je hem zelf een likje rode verf geeft, springt ie waarschijnlijk al minder in het oog. Verder ziet het model er stoer en solide uit, al oogt hij door de materiaaldikte ook minder scherp dan de echte. Heel fraai zijn de semi-racebanden en de geperforeerde remschijven in het voorwiel.

“Heel fraai zijn de semi-racebanden en de geperforeerde remschijven in het voorwiel van de Ducati van Maisto”

Koolstofvezel componenten

De échte Ducati Hypermotard SP uit 2013 was door de toepassing van koolstofvezel componenten lichter van gewicht dan zijn broertjes. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen welke dat zijn, maar de donkergrijze componenten die van dat lichte materiaal gemaakt zouden zijn, hebben in het miniatuur niet die kenmerkende oppervlaktestructuur. Geeft niks, het model ziet er zo simpel ook zeer aantrekkelijk uit, zeker voor slechts een tientje.

Share Tweet Share Share E-Mail