achtergrondafbeelding
Honda CBR1000R Limited Edition 2019 - Foto MotorRAI.nl

MotorRAI in Miniatuur: Vespa 150 VL1T met zijspan van New Ray

Icoon van het Italië van de jaren zestig

7 apr 2019, 7:30  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Wát een schatje, deze Vespa met zijspan! Je waant je zó in de jaren vijftig in een Italiaanse film. Deze Italiaanse schone is verkleind naar schaal 1 op 6, wat betekent dat ie ongeveer twintig centimeter lang en bijna even breed is.

Icoon

Je moet er natuurlijk van houden, maar de klassieke Vespa-scooters zijn iconen van het Italië van de jaren zestig. En dit miniatuur van NewRay geeft het voertuigje prima weer in het karakteristieke gebroken wit – hij is er ook in zilvergrijs overigens. Hoewel de scooter ook in het echt heel simpel van vorm is, heeft NewRay het miniatuur netjes gedetailleerd, met natuurlijk de Vespa- en Piaggio-logo’s op het voorscherm.

“NewRay heeft het miniatuur netjes gedetailleerd, met natuurlijk de Vespa- en Piaggio-logo’s op het voorscherm”

Achterklepje

Als je het model oppakt, voel je dat het redelijk licht is – amper 300 gram. NewRay maakt de Vespa dan ook hoofdzakelijk van plastic onderdelen. Alle kenmerkende details zijn aanwezig. Zoals de strips op de vloer, zodat de schoenen van de berijder de lak niet beschadigen, en de remkabels die netjes door de framebuis lopen. Onder het zadel staan grote spiraalveren en ook de voorwielophanging is fraai gemodelleerd. Heel leuk is dat het klepje in het linker achterspatbord van de scooter open kan.

“Heel leuk is dat het klepje in het linker achterspatbord van de scooter open kan”

Zijspan

De zijspan is heel simpel van vorm, maar dat was de echte natuurlijk ook. Jammer dat het zijlichtje niet is afgewerkt met een stukje transparant plastic ‘glaasje’. Hij staat ook wel hoog op zijn eh… wieltje (het is er maar één natuurlijk). Een beetje ingeveerd – bij voorkeur met een passagier in de bak – zou het model nog mooier maken. Als je een beetje zoekt, vind je deze Vespa voor bedragen tussen vijftig en zeventig euro op internet.

Share Tweet Share Share E-Mail