achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Kawasaki Z1000 van Maisto

Voor weinig geld een realistische weergave van een indrukwekkende motorfiets

24 nov 2019, 9:01  •  Nieuws
Door Paul Spek.

De Kawasaki Z1000 is een indrukwekkende, sportieve motorfiets. Maisto maakt er voor weinig geld een zeer verdienstelijk miniatuur in schaal 1 op 18 van.

Zware jongen

Dit Kawasaki-miniatuur ziet eruit als een zware jongen. Hij is dan ook zoals dat heet ‘diecast’, ofwel (grotendeels) van metaal gemaakt. En zoals we gewend zijn van Maisto is dit ‘speelgoed’ een zeer realistische weergave van de echte Kawasaki Z1000 van 2003-2006.

Remschijven

Het viercilindermotorblok is vrijwel geheel in zwart uitgevoerd, net als de motorfiets zelf overigens. Dat geeft niet alleen een indrukwekkende uitstraling, ook de uitlaatpijpen komen daardoor fraai uit. Ze zouden nóg mooier zijn als ze een klein beetje glanzend waren. De wielen zijn voorzien van dubbele ‘geventileerde’ remschijven, die de spaken grotendeels afdekken. Die schijven zien er in schaal 1 op 18 wat minder verfijnd uit dan de echte, maar vergeet niet dat dit eigenlijk ‘speelgoed’ is.

“De viercilindermotor is vrijwel geheel in zwart uitgevoerd. Dat geeft niet alleen een indrukwekkende uitstraling, ook de uitlaatpijpen komen daardoor fraai uit”

Likje verf

Alle vormen en lijnen zijn verder goed nagebootst, zoals die van de kleine stroomlijn voorop, de gedrongen tank en het kleine zitje. De knipperlichtjes zijn simpelweg geaccentueerd met een likje verf. Spiegels ontbreken, maar ach, die breken toch maar snel af als het miniatuur op de rand van je bureau, nachtkastje of de boekenkast staat.

Verjaardagstaart…

Leuk miniatuur en voor de prijzen waarvoor hij gewoonlijk wordt verkocht, nog geen vijftien euro, wordt de Kawasaki soms ook gebruikt als decoratie op bijvoorbeeld een verjaardagstaart – zoals veel mensen op internet melden… Geniet!

“Alle vormen en lijnen zijn goed nagebootst, zoals die van de kleine stroomlijn, de gedrongen tank en het kleine zitje”

Share Tweet Share Share E-Mail