achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Norton 750 Commando

Klassieke plastic bouwdoos van een klassieke motorfiets

1 dec 2019, 9:21  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Van tijd tot tijd brengt Heller – overigens net als veel andere fabrikanten – oude bouwdozen opnieuw uit. Ook deze Norton 750 Commando zit sinds enige tijd opnieuw in het assortiment.

Commando, Hi-rider en SS

Deze bouwdoos stamt oorspronkelijk al uit 1970. Heller bracht ook varianten uit waarmee je een 750 Hi-rider en een SS kunt maken. Eind jaren zeventig werd de Norton Commando-bouwdoos van Heller door het Engelse Airfix opnieuw uitgebracht en hij is ook verschenen bij het Japanse Tomy.

Heller Prestige Collection

Begin deze eeuw verscheen de Norton 750 Commando weer bij Heller. Tegenwoordig is de bouwdoos onderdeel van de Prestige Collection, in een set met lijm, verf en penselen. De bouwdoos omvat maar liefst 317 onderdelen. Gebouwd is de Norton bijna 30 centimeter lang.

“Hellers Norton 750 Commando is onderdeel van de Prestige Collection, in een set met lijm, verf, penselen en 317 onderdelen”

Met beleid en aanpassinkjes

Je moet niet vergeten dat deze bouwdoos in principe al bijna vijftig jaar oud is. De hedendaagse techniek heeft ervoor gezorgd dat nieuwe bouwdozen verfijnder zijn. Maar dat neemt niet weg dat je met enig beleid en kleine aanpassinkjes uit deze ‘oude’ Heller-bouwdoos een heel fraaie Norton kunt bouwen.

Verchroomde onderdelen

Het matgrijze motorblok is voorzien van diverse verchroomde onderdelen. Ook de uitlaten, de voorvork en de nodige andere onderdelen zijn verchroomd. Zelfs bougie- en remkabels zijn aanwezig. De Norton 750 Commando van Heller, artikelnummer 52996, kost in de winkel rond de 55 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen