achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Honda Monkey 125 2018 van Tamiya

Een prachtig en vooral schattig miniatuurtje in de schaal 1 op 12

17 nov 2019, 8:21  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Stiekem zijn we bij MotorRAI.nl gewoon stapelgek op de Honda Monkey. In de rubriek ‘MotorRAI in Miniatuur’ schreven we er al over in februari 2019, maar nu modelfabrikant Tamiya een gloednieuwe Honda Monkey introduceert, brengen we die maar wat graag onder de aandacht.

Honda Monkey 125 van Tamiya

Dit is de nieuwe Honda Monkey 125 van Tamiya. Voor de puristen, hij valt onder de 1/12 Motorcycle Series en heeft nummertje 134. Dat is handig zoeken op internet. Het schaalmodel – die je helemaal zelf in elkaar mag knutselen – is 143 millimeter lang en zit vol met kleine, schattige details.

ZIE OOK: MOTORRAI IN MINIATUUR: HONDA MONKEY – TAMIYA

125 cc viertakt motor

Het schaalmodel is gebaseerd op de nieuwe generatie Honda Monkey die in juli 2018 in de verkoop ging. Hij is uitgerust met een 125 cc viertakt motor en biedt ondanks zijn kleine formaat toch een comfortabele zit.

“Bekijk ook zeker de koelvinnen het zadel, heel fraai!”

Gedetailleerd

Even wat feiten over dit schaalmodel op een rij. Hij is 143 mm lang, 63 mm breed en 101 mm hoog. Hij heeft een gedetailleerde viertakt motor met koelvinnen, heel fraai afgewerkte wielophanging en bodypanelen van metaal. Voor de 12-inch banden is synthetisch rubber gebruikt. Al met al een heel fraai schaalmodel.

Share Tweet Share Share E-Mail