achtergrondafbeelding
Italeri NORTON 750 COMMANDO PR 1

MotorRAI in Miniatuur: Norton 750 Commando

Indrukwekkende motorfiets in bouwpakketvorm

3 mrt 2019, 8:50  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

In 1967 introduceerde Norton de Commando. Deze motor was voorzien van een parallelle tweecilindermotor van 750 cm3. De indrukwekkende motorfiets was direct een succes.

Schaal 1 op 9

De Italiaanse fabrikant Italeri maakt onder artikelnummer 4640 een fraai miniatuur om zelf te bouwen in de schaal 1 op 9. Een flinke jongen dus, met een lengte van bijna 25 centimeter.

Italeri NORTON 750 COMMANDO PR 1

Geel, chroom, zwart, helder en rubber

De motor is uitgevoerd in het geel, met verchroomde onderdelen voor de spaakwielen en alle onderdelen van de motorfiets die verchroomd zijn, helder plastic voor de lampjes en de ruit op de stroomlijn, en matzwart en rubber voor technische onderdelen en de banden natuurlijk. Voor de wielophanging en de vorken zijn keurige metalen spiraalveren en andere metalen onderdeeltjes bijgevoegd.

“Italeri maakt van de Norton Commando een fraai bouwpakket in de schaal 1 op 9; een flinke jongen dus”

Decals voor méér versies

Voor als je dat leuk vindt, of als je er geen genoeg van kunt krijgen en meer versies wilt bouwen, is het bouwpakket voorzien van een keurig vel decals – zeg maar stickertjes – waarmee je ook een raceversie kunt maken en/of een Engels of Italiaans gekentekende straatversie. De prijs? Op de website van Italeri staat 70 euro. Gezien de hoogwaardige reputatie van Italeri geen gek bedrag.

“Het bouwpakket bevat ook een vel decals, waarmee je een raceversie kunt maken, of een Engels of Italiaans gekentekende straatversie”

Share Tweet Share Share E-Mail