achtergrondafbeelding

MotorRAI in Miniatuur: Honda Africa Twin DCT, schaal 1:18 van Maisto

Mooi sinterklaascadeautje voor (jonge) motorliefhebbers

10 nov 2019, 8:21  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Ondanks dat Maisto een grote speelgoedfabrikant is en het moet hebben van de grote getallen, maakt het heel leuke miniaturen van onder meer motorfietsen. Zoals deze Honda Africa Twin in schaal 1 op 18.

Drie generaties Africa Twin

Honda introduceerde ‘de’ Africa Twin in 1988 als XRV650. In 1990 werd die afgelost door de XRV750T, die in 2003 uit productie ging. Pas in 2016 verscheen de CRF1000L.

Actueel miniatuur van Maisto

Het miniatuur van Maisto verbeeldt de versie van de Honda Africa Twin, uit 2016. De schaal is 1 op 18, wat erop neerkomt dat het miniatuur past op je smartphone. Mocht je dat willen, tenminste. De verhoudingen van het miniatuur van Maisto komen zo op het oog goed overeen met die van het origineel.

“De Honda Africa Twin van Maisto past op je smartphone. Mocht je dat willen…”

Metaal en plastic

Maisto maakt de Honda Africa Twin uit metalen én plastic onderdelen. Het frame en de motor zijn uitgevoerd in mat zwart, maar het geheel wordt opgefleurd door de rode kuip en het gedeeltelijk rode zadel en voorspatbord en de dito tank. Alleen het achterrekje, de voorvork, de uitlaat en de wielen zijn verchroomd – vooral de spaken ogen helaas nogal dik.

Spiegels

De motor is voorzien van werkende besturing en vering en de wielen kunnen draaien. Het stuur ziet er best goed uit, al staan de spiegels bepaald niet in de juiste stand om het verkeer achter de motor aan de denkbeeldige berijder van de Africa Twin te tonen. Misschien even verwarmen en bijstellen…

“Het stuur van de Africa Twin ziet er best goed uit, al staan de spiegels bepaald niet in de juiste stand”

Leuk sinterklaascadeautje

Ach voor een prijs van tien tot twintig euro op internet – natuurlijk zonder verzendkosten – mag je helemaal niet klagen over de kwaliteit van dit model. Leuk ideetje voor sinterklaasavond misschien?

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen