achtergrondafbeelding
MV Agusta F4 RR 2012

MotorRAI in Miniatuur: MV Agusta F4 RR 2012 van Maisto

Indrukwekkend, gestroomlijnd, maar niet bijzonder gedetailleerd

23 jun 2019, 8:02  •  Nieuws
Door Paul Spek.

Natuurlijk is de MV Agusta een indrukwekkend apparaat. Maar op schaal komt hij eigenlijk wat minder tot zijn recht, doordat veel details die om van de smullen zijn, schuilgaan achter de aerodynamische stroomlijn, die de blikvanger van deze motorfiets is.

Meest geavanceerde en krachtigste superbike

MV Agusta noemde de nieuwe F4 RR bij zijn introductie in 2011 ‘de meest geavanceerde en krachtigste superbike ter wereld’ en ik geloof ze graag. Wát een indrukwekkende motorfiets is dit, met een compacte kuip vol met sleuven en luchthappers, een bijna geheel volgebouwd frame en mooie zwarte velgen met brede semi-slicks. En wát een fraaie uitlaat. Naar verluidt is die ontwikkeld met medewerking van een orgelbouwer…

“En wát een fraaie uitlaat. Naar verluidt is die ontwikkeld met medewerking van een orgelbouwer…”

Hoe indrukwekkend de échte MV Agusta F4 RR ook is, het miniatuur van Maisto is toch eigenlijk speelgoed – in die zin dat het model niet heel veel fijne details laat zien. Maar je kunt ook niet anders verwachten van een miniatuur in deze schaal voor een prijs van minder dan twintig euro.

“De remschijven in het voorwiel met de Brembo-remtangen mét Brembo-logo zijn een kostelijk detail.”

Brembo-logo’s

De remschijven in het voorwiel met de Brembo-remtangen mét Brembo-logo zijn een kostelijk detail. En met die prachtige wielen, verende achtervork en realistische kleuren en materialen ziet hij er toch heel fraai uit. Het model is hoofdzakelijk uit plastic opgebouwd en is ongeveer 17 centimeter lang.

Share Tweet Share Share E-Mail