achtergrondafbeelding

MotoGP 20: nieuwe motorracegame is bijna klaar!

Realistischer dan ooit, beloven de makers

27 feb 2020, 10:47  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Begin maar met aftellen. MotoGP 20 – het nieuwste deel in de geliefde MotoGP-franchise – verschijnt op 23 april voor de PlayStation 4, Xbox One, Windows PC, Steam, Google Stadia en Nintendo Switch. Dat maken ontwikkelaars Milestone en Dorna Sports S.L. bekend.

MotoGP Championship

Voor het eerst in de geschiedenis van de serie verschijnt de game een paar weken na de officiële start van het MotoGP Championship. Met MotoGP 20 kunnen spelers deelnemen aan het 2020-seizoen, racen tegen andere MotoGP-kampioenen, of in de laarzen van een jonge, beginnende coureur stappen en vanaf de Red Bull MotoGP  Rookies Cup de ladders beklimmen naar de hoogte klasse.

Gaat stapje verder

De nieuwe MotoGP-videogame gaat volgens de maker nog een stapje verder dan eerdere delen. Races worden voortaan nog realistischer weergegeven. Een paar highlights op een rij:

  • Een vernieuwde historische mode. Door races te winnen kun je de meest iconische coureurs en motors verzamelen.
  • Neurale AI gaat 2.0. A.N.N.A. (een afkorting van Artificial Neural Network Agent) is naar een hoger plan getild. Je kan het verbruik van brandstof en banden strategisch managen, net als echte coureurs dat doen.
  • Nieuwe Editors. In MotoGP 20 kunnen spelers naast Stickers, Helmets, Racing Numbers en Lower-back patches ook de kleuren van de motorfietsen van hun Custom Team aanpassen, om geheel in eigen stijl op de baan te verschijnen.
  • De online speelervaring is verder verbeterd. Er is onder meer keuze uit Public Matches, Private Matches en een Race Director Mode.

Bestaand of nieuw team?

Spelers kunnen zich aansluiten bij een officieel 2020-team of een nieuw team vormen dat wordt gesponsord door de echte merken uit de MotoGP-wereld. Daarbij krijgen spelers de leiding over een volledig Entourage dat hen ondersteunt bij het selecteren van een nieuw team, het analyseren van race-gegevens of het verbeteren van motorfietsen. Net als in de echte MotoGP, moeten spelers de beste keuzes maken om een winnende strategie te vinden waarmee ze kampioen kunnen worden.

Ook buiten het circuit gameplay

Spelers kunnen de prestatie van verschillende onderdelen verbeteren, ontwikkelpunten verdienen en investeren, en hun R&D-personeel inzetten om het hoogste niveau te bereiken. Aerodynamica, elektronica, motorvermogen en brandstofverbruik zijn slechts enkele voorbeelden van de vele technische onderdelen die spelers kunnen managen om hun motorfietsen te verbeteren.

Realisme versterken

Het realisme wordt naar een hoger plan getild, beloven de makers. Brandstofmanagement, asymmetrische bandenslijtage en de aerodynamische schade die van impact is op uiterlijk en prestatie van de motorfiets gaan allemaal meespelen. “Omdat het ontwikkelteam altijd streeft naar extreem realisme, zijn de physics van de game compleet herzien om de gameplay meer technisch en skill-gebaseerd te maken”, aldus Milestone.

Meer platforms

MotoGP 20 verschijnt op 23 april voor PlayStation 4, Xbox One, Windows pc/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen