achtergrondafbeelding
MotoGP 19 Gamereview

MotoGP 19 – Gamereview

Voor de liefhebbers van snelheid

6 jun 2019, 11:01  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

330, 340, 350 km/u! Nu vol in de ankers, terugschakelen naar het juiste verzet, tijdig insturen en het gas weer rustig opvoeren. In MotoGP 19 ervaar je hoe het is om op een volbloed MotoGP-machine te rijden. Toch heeft deze nieuwe motorracegame nog veel meer te bieden.

Dé racegame van seizoen 2019

Elk jaar verschijnt er een nieuwe MotoGP-racegame, gebaseerd op het seizoen van het betreffende jaar. MotoGP 19 is zoals de naam al doet vermoeden dé racegame van seizoen 2019. Dat betekent dat alle officiële coureurs en MotoGP-machines van 2019 in de game zijn opgenomen.

MotoGP 19 Gamereview

Meer dan alleen MotoGP

Maar er is meer. Zo kun je ook rijden op Moto3- en Moto2-machines, een ideale klasse om ervaring op te doen op een snellere motorfiets voordat je de sprong naar de koningsklasse van de motorsport maakt. En we vergeten bijna de MotoE-klasse waarbij je op volledig elektrische supersportmodellen stapt. Tot slot zijn ook de machines en rijders van de Red Bull MotoGP Rookies Cup in de game opgenomen. In de basis dus al een vrij complete game. Maar we missen na deze opsomming nog wel een ‘vintage randje’.

De oudjes

Gelukkig begrijpen de makers van MotoGP 19 ook dat je de MotoGP-machines van weleer niet kan negeren. In de menu’s ‘MotoGP 500CC 2-Stroke’ en ‘MotoGP 4-Stroke Historical’ zijn enkele pareltjes uit het verleden te vinden. Wat ons betreft een geweldige toevoeging. In MotoGP 19 komen het heden én verleden dus samen.

MotoGP 19 Gamereview

Diverse speelmodi

MotoGP 19 heeft snelle laadtijden en overzichtelijke menu’s. Er is keuze uit Career, een online en offline multiplayer, het MotoGP eSport Championship, Historical Challenges, een heuse Helmet Editor voor het ontwerpen van je eigen helm, een menu voor Rider Customisation en de zogeheten Quick Modes. Daaronder vallen de opties Grand Prix, Championship of Time Trial. Alle onderdelen van de game zijn met zorg ontwikkeld en samengesteld.

Fraaie graphics

En hadden we al gezegd dat MotoGP 19 er gelikt uitziet? De graphics zijn van zeer hoog niveau. Dat valt extra op als we tijdens een race de Photo Mode selecteren. De game bevriest het beeld en jij kan tot op de kleinste details inzoomen. De carbon structuur, de toerenteller, de remhendels, het rubber, alles ziet er superrealistisch uit. Knap werk.

MotoGP 19 Gamereview

TT Circuit Assen!

Alle officiële MotoGP-circuits van seizoen 2019 zijn ook in de game opgenomen en zien er ook fraai uit, maar ze zijn niet zo gedetailleerd als de motorfietsen en coureurs. Niet dat je daar onderweg de tijd voor hebt om op te letten, want vooral op de MotoGP-machines ligt het tempo ongelofelijk hoog. Ook op TT Circuit Assen komen we akelig in de buurt van de 300 km/u. Wat blijft Assen overigens een heerlijk circuit voor motorfietsen. Uitdagend, technisch, gewoon heel vermakelijk.

Eigen karakter

Het fraaie geluid van de MotoGP-machines is reden genoeg om het mediavolume op te voeren. Elke fiets heeft zijn eigen karakter, ook wat rijden betreft. De ene fiets heeft betere remmen, terwijl de andere machine wendbaarder lijkt in bochten. De Ducati’s hebben de langste adem, precies zoals in de échte MotoGP-klasse.

MotoGP 19 Gamereview

Je adem inhouden

Over adem gesproken: die hou je zo nu en dan in als je de bocht fout inschat of omdat je de remmen te agressief gebruikt. Dat gebeurt overigens alleen als je beschermengelen zoals de remassistent, ideale lijn, schakelhulp en stuurhulp inschakelt. Voor de beste rijervaring schakel je die systemen uit. Pas dan ervaar je hoeveel kracht je met zo’n MotoGP-machine onder je billen hebt. En pas dan leer je om soepel, snel en tactisch te rijden. Bovendien is het een fijn gevoel dat jij de regie over de motor hebt. In het begin komen er gegarandeerd de nodige schaafplekken in je motorracepak, maar na flink wat oefening leer je om gedoseerd te remmen met de vóór- en achterem en vloeiende lijnen te rijden. MotoGP 19 blijkt in ieder geval uitdagend voor de beginners en meer ervaren spelers.

Slim

Het niveau van kunstmatige intelligentie van de tegenstanders bepaal je zelf. Geloof ons: zelfs op de middelmatige stand (50 procent) is het pittig om in de top vijf te rijden. Als het lukt om te winnen, dan kan de vlag uit. Bovendien speelt de game dan een ware overwinningsfilm af, compleet met podiumshots en een shot van een apetrots technisch team. De makers van MotoGP 19 hebben meer dan ooit het MotoGP-gevoel willen overbrengen. En dat is ze gelukt. Dit is de beste MotoGP-game tot nu toe en een absolute aanrader voor de liefhebbers. De game is een ode aan snelheid, een ode aan de motorfiets. In diverse opzichten best pittig, maar wel de moeite waard.

MotoGP 19 is verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PC en de Nintendo Switch.

Share Tweet Share Share E-Mail