achtergrondafbeelding
MotoGP 18 Review

MotoGP 18 – Gamereview

Heeft MotoGP 18 genoeg in huis?

28 jun 2018, 14:12  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Voor autoliefhebbers vormt Formule 1 de koningsklasse. Bij de motormuizen is dat MotoGP. Elk jaar volgt er een officiële racegame gebaseerd op het seizoen van het afgelopen jaar. De game MotoGP 18 moet fans dit jaar gaan vermaken. Heeft MotoGP 18 genoeg in huis?

Fotorealistisch

Realisme, laten we daar eens mee beginnen. Want als MotoGP 18 één ding te bieden heeft, dan is dat wel realisme. In ieder geval veel meer dan MotoGP 17. De makers van MotoGP 18 hebben met behulp van Drone Scanning systeem de motorcoureurs, banen en motoren gereproduceerd. Niet alleen het grafische deel ziet er haast fotorealistisch uit, maar ook de besturing zelf zit goed in elkaar. Je kan de moeilijkheidsgraad zelf bepalen, maar wie alle hulpmiddelen uitschakelt heeft zijn handen vol om zo’n MotoGP-machine in bedwang te houden.

Opstappen

En dan moeten we het geluid van de motoren nog noemen: zeer fraai. Nieuw in MotoGP 18 is een nieuw schaalbaar schadesysteem en banden-managementsysteem. Wat realisme betreft zit het dus wel goed. Leuk, maar voor iemand die net ‘opstapt’ in de MotoGP-gamereeks zorgt al dat realisme wel voor een extreem hoge moeilijkheidsgraad. Uiteindelijk heb je zelf in de hand hoe moeilijk je MotoGP 18 maakt. Belangrijk is dat de game zowel voor de ‘professionals’ als beginners vermakelijk is.

MotoGP 18 Review

Flink oefenen

Toch moet je in alle gevallen flink oefenen, want rijden op een motorfiets is ten opzichte van racen in een auto compleet andere koek. De rempunten, instuurmomenten en het punt waarop je op het gas gaat staan zijn heel anders. Veel oefenen dus, alleen dan eindig je op het podium. En niet getreurd als je vaak valt. Dat hoort er gewoon bij. Gebruik tijdens een race of tijdrit ook vooral even de Photo Mode. Niet alleen leuk, maar een mooie gelegenheid om je motorfiets tot in detail te bekijken.

MotoGP 18 Review

Laadtijden mogen korter

De menu’s van MotoGP 18 zijn fraai opgebouwd en ook lekker overzichtelijk. Laadtijden mogen in een game anno 2018 wel wat korter zijn. Het aanbod circuits van MotoGP 18 is gelijk aan de circuits waarop de races van seizoen 2018 hebben plaatsgevonden. In totaal zijn dat er dus 19, waaronder het nieuwe circuit Buriram International Circuit in Thailand. Ook TT Circuit Assen is van de partij. Blijft leuk om over dit circuit te knallen.

MotoGP 18 Review

Ook online

Je kan een snelle race of tijdrit organiseren of zelf naar de top klimmen in de carrièremodus. Je start in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en worstelt je een weg door de Moto3- en Moto2-klasse, op weg naar de MotoGP-klasse. Ook is het mogelijk om online te spelen, zowel tegen andere spelers als bots.

Conclusie

Moet je MotoGP 18 In huis halen? Als MotoGP-fan zeer zeker. De liefhebber van arcaderacers laat de game beter links liggen. De echte fans gaan zich ongetwijfeld vermaken met MotoGP 18. De graphics, gameplay en heldere menu’s maken de racegame de moeite waard, maar ontwikkelaar Milstone zou in de toekomst wel meer variatie in de game mogen aanbrengen. In de F1-gamereeks keren steeds meer klassieke F1-auto’s terug. Dat zouden de makers van MotoGP ook moeten doen. Met beroemde motoren van weleer – ook van de jaren vijftig – krijgt de game in een klap veel meer inhoud waardoor MotoGP langer vermakelijk blijft. En doe eens gek: breidt ook het aantal circuits uit. Kleine aanpassingen die veel impact hebben.

MotoGP 18 is verkrijgbaar in winkels en digitaal voor de PlayStation 4 voor 69,99 euro, Xbox One voor 59,99 euro, Windows PC/STEAM voor 49,99 euro en de Nintendo Switch voor 54,99 euro.

MotoGP 18 Review

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen