achtergrondafbeelding
MotoGP 17

MotoGP 17 – Gamereview

Rijden op de snelste motorfietsen ter wereld

25 jun 2017, 9:00  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

MotoGP-fans en motorenliefhebbers opgelet! In de nieuwe motoracegame MotoGP 17 stap je op de snelste motorfietsen ter wereld om te rijden op het asfalt van alle officiële circuits van het MotoGP-kampioenschap. Het is een verhaal van vallen en opstaan. Althans, bij ons wel.

Zoveel mogelijk realisme ervaren

Zoals met alle racegames is het altijd even wennen als de lichten voor de eerste keer op groen springen. De juiste rempunten en tactische instuurpunten zijn allemaal verschillend dan bij een auto. Toch voelt MotoGP 17 direct heel vertrouwd aan, al moeten we toegeven dat we meerdere keren van onze motorfiets vallen. Dat komt omdat we de meeste hulpmiddelen hebben uitgeschakeld om zoveel mogelijk realisme te ervaren. En dat biedt MotoGP 17: realisme. Verwacht echter geen losvliegende onderdelen na een crash. De motorfiets blijft heel en de rijder maakt een stijlvolle schuiver, maar echte schade: nee.

MotoGP™17 – Launch Trailer

Heel klinish

In MotoGP 17 staat racen centraal, niet zozeer de sfeer rondom de baan. MotoGP 17 is daardoor heel klinisch en doeltreffend. Je start een race, probeert te winnen en dan is er de finish. Een interessante verhaallijn ontbreekt. Eigenlijk precies zoals je mag verwachten bij een racegame die geïnspireerd op het échte MotoGP-kampioenschap. Je moet iets ook niet mooier maken dan het in werkelijkheid is. Dat de racegame deugt, staat buiten kijf. Al is meer sfeer naast de baan wel wenselijk.

MotoGP 17

Overeenkomsten met RIDE 2

Jawel, laat racegames ontwikkelen maar aan game-ontwikkelaar Milestone over. Al jaren produceert dit bedrijf fantastische racegames, waarvan RIDE2 een heel recent voorbeeld is van motorracegames. MotoGP 17 leent veel technologie van de motorracegame RIDE 2. Zo zijn de terugspoelfunctie na een crash en fotografiemodus tijdens races identiek aan deze wat meer algemenere motorracegame. Is dat dan erg? Welnee, want deze twee zaken waren ook bij RIDE 2 dik in orde.

60 frames per seconde

MotoGP 17 is grafisch gezien een snoepje. De beelden in de pitsstraat vallen wat tegen en missen wat realisme, maar op de baan ziet alles er voortreffelijk uit. De game maakt gebruik van 60 frames per seconde. En dat merk je. Grafisch loopt de racegame extreem soepel. In de game is veel aandacht besteed aan de geluiden van de motorfietsen. Dat is goed hoorbaar, want ze klinken verbluffend goed.

MotoGP 17

‘On bike’-camerapositie

Ook het snelheidsgevoel op de motorfiets is sensationeel. Vooral met de ‘on bike’-camerapositie. Pas dan ervaar je hoe snel deze motorfietsen eigenlijk zijn. Meer realisme biedt de ‘helmcamera’ waarbij je zicht hebt op de motorfiets vanuit de helm van de rijder. Heel realistisch! Duidelijke menustructuren, eenvoudig te wijzigen instellingen en prima achtergrondmuziekjes leveren een positieve bijdrage aan deze motoracegame. Ook de laadtijden zijn in orde, al kan het altijd korter.

“Het snelheidsgevoel op de motorfiets is sensationeel. Vooral met de ‘on bike’-camerapositie.”

Gameplay

Aan gameplay is absoluut geen gebrek. Je kan kiezen uit de modi Grand Prix (Quick Race/Race weekend), Championship, Time Attack, Managerial Career, Rider Career en gelukkig ook Split Screen zodat je ook met tegen elkaar kan rijden vanaf de bank. Online spelen kan ook. Er is dan keuze uit de gamemodi Grand Prix (Quick Race/Race weekend), Championship en het MotoGP™ eSport Championship.

MotoGP 17

Ook MotoGP-motoren van voorgaande jaren

Een fantastische toevoeging is dat MotoGP 17 niet alleen alle motoren, rijders en teams van het 2017-seizoen biedt, maar ook van andere klasses zoals viertakt, tweetakt 500cc, tweetakt 250cc, tweetakt 125cc en MotoGP-motoren van voorgaande jaren. Denk aan de beroemde blauwe Yamaha R1 van Valentino Rossi.

TT-circuit van Assen!

En we noemden het al even aan het begin van deze gamereview: alle circuits van het MotoGP-kampioenschap van 2017 zijn inbegrepen. Dus ook het TT-circuit van Assen! Dat maakt de racegame extra leuk, omdat niet veel racegames dit circuit aanbieden. En hoe leuk is het om in eigen land te rijden?

Conclusie

In het kort is MotoGP 17 een fantastische aanvulling op je collectie als je fan bent van MotoGP en van motoren. De game is uiterst realistisch, ziet er erg fraai uit en biedt veel content. Het schademodel verdient nog wat fine tuning en wellicht wat meer sfeer langs de baan. Maar in de basis biedt deze game precies wat je ervan verwacht: rijden op de snelste motoren ter wereld op de meest realistisch mogelijke manier.

PLUS:

+ Veel uitdaging
+ Realistisch
+ 60 frames per seconde! graphics
+ Prachtige fotomodus
+ Offline multiplayer!

MIN:

Mist nog wat sfeer langs de baan
Alleen voor échte liefhebbers

MotoGP 17 is verkrijgbaar voor de PlayStation4, Xbox One en PC.

MotoGP 17

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen