achtergrondafbeelding
KTM

KTM eert coureurs met gelimiteerde uitvoering

Vanaf eind oktober bij de dealer

22 okt 2019, 17:20  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

KTM is maar wat trots op Jorge Prado. De 18-jarige Spanjaard wist voor de tweede keer op rij met zijn KTM 250 SX-F het Motocross World Championship te winnen. Voor KTM redenen genoeg om een speciale uitvoering te presenteren.

Ideaal om te crossen

De 250 SX-F is standaard al behoorlijk geschikt om te crossen dankzij een compacte 250 cc grote viertakt ééncilinder die slechts 25 kilogram weegt. Het totaalgewicht van de crossmotor bedraagt slechts 99 kilogram. Zoals het een KTM betaamt is de 250 SX-F voorzien van oranje frame- en carrosseriedelen.

Twee dagen rijden op ‘The Beast’, hoe bevalt dat? Je leest het hier!

Gouden ketting

KTM ging bij de 250 SX-F Prado nog een stap verder door oranje geanodiseerde kroonplaten, een carterbeschermplaat en een nieuwe zadel te monteren. De Oostenrijkers verfraaide de aandrijflijn met een oranje achtertandwiel, goudkleurige Regina-ketting en een halfzwevende voorwielschijf. Uiteraard mogen de Red Bull-stickers ook niet ontbreken.

Een nieuwe KTM Duke is in aantocht! Lees er hier meer over.

Negenvoudig wereldkampioen

Behalve jong talent weet KTM ook ervaren coureurs op waarde te schatten. Naast de 250 SX-F Prado presenteert het ook de 450 SX-F Cairoli. Een crossend eerbetoon aan de motocrosscoureur Antonio Cairoli die maar liefst negen keer het Motocross World Championship won. Net als de Prado-editie is de Cairoli volledig aangepast en schittert het startnummer 222 op de carrosserie.

Vanaf oktober in de showroom

Zin om te crossen? Dan kun je vanaf eind oktober bij de KTM-dealer terecht voor de 450 SX-F Cairoli. Voor de lichtere 250 SX-F Prado dien je tot december te wachten. De prijzen zijn nog niet bekend.

Share Tweet Share Share E-Mail