achtergrondafbeelding

KTM RC 8C: slechts 100 stuks voor de wereld

Volbloed circuitmotor, looks geïnspireerd op KTM RC16

21 jul 2021, 12:22  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

In een gelimiteerde oplage van 100 stuks introduceert KTM de RC 8C. Alle exemplaren worden met de hand gebouwd en zijn uitsluitend voor het circuit geschikt. 

KTM RC16

Het lichtgewicht GRP-plaatwerk is geïnspireerd op de KTM RC16 en gemaakt van met kevlar versterkt koolstofvezel. Hieronder schuilt een 128 pk sterke, 889 cc grote LC8c-krachtbron. Deze DOHC parallel twin met 8 kleppen is geplaatst in een op maat gemaakt 25CrMo4-stalen buizenframe.

WP-wielophanging

Aan de voorzijde wordt een handgemaakte 43 mm WP APEX PRO 7543-voorvork met gesloten cartridge gebruikt, geproduceerd uit lichtgewicht materiaal. De schokdempers zijn ontwikkeld op basis van de ervaringen van het KTM Factory Racing-team in diverse internationale toernooien en worden gemonteerd door dezelfde afdeling die de schokdempers van de KTM RC16 bouwt en onderhoudt. De vork heeft verder geen enkele hydraulische slagbeperking, waardoor rijders de dempingseigenschappen continu kunnen instellen.

Aan de achterzijde bevindt zich een A WP APEX PRO 7746-schokdemper met een preload-afsteller, die eenvoudig op de wensen van alle rijders kan worden ingesteld en vrijwel elke situatie aan kan door aparte instellingen voor compressie en vering bij hoge en lage snelheden.

Ready to race!

Omdat deze motor puur op het circuit is gericht, is elk detail afgestemd op het racen. De uitstraling van de KTM RC 8C laat geen ruimte voor twijfels over zijn doel, van de tank- en bodypanelen met snelkoppeling tot de lichtgewicht Dymag-wielen en Pirelli SC1-raceslicks.

Brembo Stylema

Onderdelen uit de racecollectie van Brembo zorgen voor maximale remprestaties, met aan de voorzijde Brembo Stylema-remklauwen en 290 mm volledig zwevende remschijven met aluminium rotors, bevestigd met titanium schroeven, en achter een Brembo-remklauw met twee zuigers en een 230 mm volledig zwevende remschijf die direct op de naaf is geplaatst.

Ook is de KTM RC 8C uitgerust met een radiale Brembo 19RCS Corsa Corta-hoofdcilinder met tal van innovaties, waarvan vele direct zijn overgenomen van de hoofdcilinders die worden gebruikt in de MotoGP Het belangrijkste kenmerk is dat rijders zelf hun aangrijppunt precies kunnen instellen waar ze dat willen hebben, met behulp van een eenvoudig bereikbare selector op de bovenkant van de hoofdcilinder zelf.

AIM MXS 1.2 RACE-dashboard

Om te zorgen dat gegevens worden verzameld en samengevoegd, maakt de KTM RC 8C gebruik van het AIM MXS 1.2 RACE-dashboard en bijbehorende datalogger met een geïntegreerde GPS-functie. Alle informatie wordt weergegeven op een 5-inch TFT-scherm met geïntegreerde dataopname die continu wordt bijgehouden en kan worden geanalyseerd in AIM Race Studio.

Highlights KTM RC 8C

// Beperkt tot 100 stuks wereldwijd
// Handgebouwd en exclusief voor circuitgebruik
// 128 pk, 140 kg droog gewicht, ratio vermogen/gewicht bijna 1:1
// Speciale race-uitlaat met titanium Akrapovič-demper
// Speciale luchtbox en raceluchtfilter
// Op maat gemaakt 25CrMo4-stalen buizenframe
// WP APEX PRO-schokdempers voor en achter
// Remonderdelen uit Brembo-racecollectie
// Ultralichte aluminium Dymag-wielen

De exclusieve KTM RC 8C is vanaf 16:00 uur op 22 juli beschikbaar als pre-order.

Eenmalig klantenevenement

Naast de KTM RC 8C zelf krijgen kopers ook de kans om deel te nemen aan een eenmalig klantenevenement met het Red Bull KTM Factory Racing-testteam. Dit exclusieve evenement is beperkt tot 25 deelnemers en biedt de unieke kans om met racers als Dani Pedrosa en Mika Kallio te rijden, die je in de loop van de volledige dag op het Circuito de Jerez ook tips zullen geven. Iedereen die kiest voor KTM RC 8C-circuitervaring, krijgt ook het KTM RC 8C-circuitpakket.

Dit pakket bestaat uit:
// Extra set Dymag-wielen (voor en achter)
// Extra set voor- en achterremschijven
// Paddockstands voor voor en achter
// Bandenverwarmers
// KTM Race mat

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen