achtergrondafbeelding
KTM 790 Adventure R Rally

KTM 790 Adventure R Rally houdt wel van een sprongetje

Meest extreme Adventure-motorfiets voor 2020

24 jun 2019, 8:09  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Op zoek naar een motorfiets die wel tegen een stootje kan? De KTM 790 Adventure R Rally houdt kijkend naar deze foto val van een sprongetje. De KTM 790 Adventure R Rally is de meest extreme Adventure-motorfiets voor 2020. De oplage is bovendien beperkt.

500 stuks

Slechts 500 exemplaren bouwt KTM van de 790 Adventure R Rally. Volgens KTM zijn deze motoren bestemd voor rijders die de meest extreme prestaties en de beste schokdemping op de markt eisen.

Tweecilindermotor

De basis van de 790 Adventure R Rally wordt grotendeels gelegd door de KTM 790 Adventure. Het stalen buizenchassis en de 95 pk LC8c-tweecilindermotor zijn bijvoorbeeld identiek. Een groot verschil is de toevoeging van de speciale WP XPLOR PRO-schokdempers. Deze schokdempers komen uit dezelfde fabriek als de Factory Racing-uitrusting van WP en bieden vergelijkbare prestaties voor extreme ritten. Met een 30 mm langere veerweg vóór en achter moet je lastige obstakels kunnen overwinnen. De zadelhoogte komt uit op 910 mm.

KTM 790 Adventure R Rally

Akrapovič-uitlaat

De KTM 790 Adventure R Rally is verder uitgerust met een Akrapovič-uitlaat, koolstofvezel tankbescherming en Quickshifter+. De limited edition herkennen is niet heel moeilijk dankzij de unieke kleuren en het grafische ontwerp met een transparant scherm en winglets. Verder heeft de KTM 790 Adventure R Rally smallere velgen met binnenbanden voor zware offroad-omstandigheden, een hoog, recht racezadel om de ergonomie tijdens de race te verbeteren en tot slot rallyvoetsteunen voor extra comfort en grip tijdens lange rijdagen.

KTM 790 Adventure R Rally

Omdat het kon

“Eerlijk gezegd hebben we de KTM 790 Adventure R Rally gebouwd omdat het kon!”, stelt Hubert Trunkenpolz, CMO van KTM AG. “Met de Pro Components-serie biedt WP schokdemping die bijna net zo goed is als de demping die het Red Bull KTM Factory Racing Rally-team op de KTM 450 Rally gebruikte om Dakar te winnen.”

KTM geeft de komende maanden meer informatie over de prijzen, de beschikbaarheid en het bestelproces vrij.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen