achtergrondafbeelding

KTM 350 EXC-F WESS: eerbetoon aan WESS Championship

Sierlijke graphics, hoogwaardige componenten

30 sep 2020, 9:29  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

KTM introduceert een extra ruige versie van de 350 EXC-F: de WESS-uitvoering. De versie wordt door KTM gepresenteerd als eerbetoon aan het spannende WESS Championship. 

Limited edition

De limited edition KTM 350 EXC-F WESS is gebaseerd op de KTM 350 EXC-F en is voorzien van sierlijke graphics die naar de diverse onderdelen van het WESS-kampioenschap verwijzen.

Chroom-molybdeenstaal

De KTM 350 EXC-F combineert de wendbaarheid van een lichtere motorfiets met de kracht en het koppel van een zwaardere motorfiets en is daarom een zeer gewilde machine voor offroadrijders van alle leeftijden en met elk ervaringsniveau. Zijn geavanceerde DOHC-motor met brandstofinjectie, een cilinderinhoud van 350 cm3 en een gewicht van minder dan 28 kg zorgt samen met het frame van chroom-molybdeenstaal voor de ideale balans tussen kracht en bestuurbaarheid.

Oranje

De KTM 350 EXC-F WESS vult de belangrijkste elementen van het best verkochte viertaktmodel voor Enduro-wedstrijden aan met Factory-wielen met oranje geanodiseerde naven, een radiator met radiatorbescherming, oranje CNC-gefreesde kroonplaten, een carterbeschermplaat van kunststof en een Factory-zadel met veel grip.

Luchtgeveerde WP XACT-vorken

De grootste verbetering bij de KTM 350 EXC-F WESS zijn de luchtgeveerde WP XACT-vorken met een diameter van 48 mm die voor het eerst op een KTM Enduro-motorfiets zijn toegepast. De laatste nieuwe innovatie van WP is speciaal ontworpen voor hoge prestaties bij offroadgebruik van de motorfiets en zorgt ervoor dat de vering gemakkelijk en snel met behulp van de luchtdrukklep voor de voorbelasting (links) of de goed bereikbare clickers voor de demping (rechts) aan veranderde omstandigheden tijdens tests of een lange rit kan worden aangepast. Bovendien zorgt de WP XACT-vork voor een aanzienlijke gewichtsbesparing in vergelijking met alternatieve systemen.

Opties

Optioneel levert KTM een zwevende, beschermde remschijf aan de voorzijde, een vaste remschijf aan de achterzijde, een Supersprox stealth-achtertandwiel, een oranje olieplug, grijze ODI-grepen en een standaardschakelaar voor motorinstellingen.

Joachim Sauer aan het woord

Joachim Sauer, KTM Senior Product Manager Offroad: “Al onze special edition-motorfietsen hebben een zweem van exclusiviteit en de KTM 350 EXC-F WESS zal ook de hardcore Enduro-fans weten te bekoren dankzij een technische upgrade die ervoor zorgt dat ze uitblinken op het circuit en bovendien het algehele rijgevoel verbetert. Dankzij de voor een KTM EXC unieke toepassing van de WP XACT-vorktechnologie vormt dit model een geweldig eerbetoon aan alle vaardigheden die in het WESS-kampioenschap een rol spelen. Voor WESS-fans en Enduro-rijders die op zoek zijn naar een unieke uitstraling en uitmuntende viertaktprestaties, is dit weer een onmisbare offroadmotorfiets waar we bij KTM heel trots op zijn.”

Oktober 2020

De nieuwe KTM 350 EXC-F WESS is vanaf oktober 2020 internationaal verkrijgbaar via de erkende KTM-dealers.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen