achtergrondafbeelding

Hoeveel bezoekers trok Motorbeurs Utrecht 2023?

Er is een record gebroken...

1 mrt 2023, 10:06  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

99.026 mensen hebben de Motorbeurs Utrecht 2023 bezocht. Dat is 10 procent meer dan de voorlaatste editie en nooit eerder kochten zoveel liefhebbers een ticket in de voorverkoop.

Rachel Jankowsky, beursmanager MOTORbeurs Utrecht: “In aanloop naar de beurs was al een record gebroken in de voorverkoop van tickets. We merkten dat er ongekend veel animo was voor een bezoek aan de beurs. De groeicijfers markeren de animo voor motorrijden. Dit bleek ook uit recent onderzoek van BOVAG dat afgelopen week uitkwam. We hebben van veel exposanten vernomen dat hun stands goed werden bezocht.”

Grootste motorevenement

De Motorbeurs telde bijna 300 exposanten. Motordealers en motorkledingwinkels waren er te vinden, maar ook bedrijven die zich richten op motorreizen en op accessoires en motorreinigingsmiddelen. En er was veel te beleven. Stuntrijders vertoonden hun kunsten en bezoekers konden onder begeleiding zelf rijden op de nieuwste modellen van onder meer BMW Motorrad.

Duizenden motorrijders

“BMW Motorrad kijkt terug op een fantastische editie”, reageert Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad. “Voor ons was het dé plek om duizenden motorrijders live te ontmoeten. Bezoekers gaven aan dat ze het waardeerden dat BMW de nieuwste modellen mee had genomen naar Utrecht en hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt om er één te proberen op het testparcours.

Motorbeurs Utrecht 2024

Crooijmans hoopt dat meer merken volgend jaar bij de 38ste editie van Motorbeurs Utrecht hun nieuwste modellen tonen en de mogelijkheid bieden om erop te rijden. “Zodat dit motorfeest nog completer is en nog beter aansluit bij de verwachtingen van de bezoekers.” De Motorbeurs Utrecht 2024 vindt plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari 2024 in Koninklijke Jaarbeurs Utrecht.

Thema’s interessant

Jankowsky: “Voor het eerst maakten we gebruik van vijf thema’s. De grote interesse voor motorrijden is namelijk enorm gestegen sinds de coronaperiode en aan de hand van de thema’s bereikten we diverse type motorliefhebbers. Zo is er aan de ene kant bijvoorbeeld de avonturier die de wereld wil ontdekken op de motor en aan de andere kant een motorliefhebber die het liefst aan zijn of haar motorfiets sleutelt.”

 

 

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen