achtergrondafbeelding

Showprimeurs en spektakel van BMW op MOTORbeurs Utrecht

En het blijft niet alleen bij kijken...

10 feb 2023, 13:51  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Op de Motorbeurs Utrecht, de grootste motorshow van Nederland, gaat het doek van de nieuwste BMW motorfietsen en start de viering van 100 jaar BMW Motorrad.

Dit jaar bestaat BMW Motorrad 100 jaar. De MOTORbeurs Utrecht (23 – 26 februari) vormt dan ook het podium voor de aftrap van een reeks festiviteiten, onder meer met de presentatie van een bijzondere primeur: de 100 Years Edition van de BMW R nineT.

BMW R nineT

De BMW R nineT 100 Years Edition valt op door speciale lak, verchroomde oppervlakken en unieke gefreesde componenten en wielen. Door de klassieke styling is de R nineT sowieso een uithangbord voor de historie van het merk. Met name omdat de boxermotor bij deze motorfiets een hoofdrol speelt. Dit type motor vormt de rode draad in de 100-jarige geschiedenis van BMW Motorrad.

Sportieve showprimeurs

De andere showprimeurs van BMW Motorrad laten ongetwijfeld het hart van sportieve rijders sneller kloppen. De M 1000 R is het tweede M model, een supersportieve Roadster met een gewicht van slechts 199 kg. De 4-cilindermotor is gebaseerd op de krachtbron van de BMW S 1000 RR en levert een vermogen van 154 kW (210 pk). Het is daarmee een van de krachtigste Roadsters op de markt, met superieure prestaties, zoals een acceleratie van  0-200 km/h in 7,2 seconden en een topsnelheid van meer dan 300 km/h.

Nieuwe M 1000 RR op Motorbeurs Utrecht

De M 1000 RR doet daar, als de ultieme van het circuit afgeleide superbike, nog een schepje bovenop. Dankzij doelgerichte stilistische aanpassingen en extra forse winglets is de luchtweerstand verbeterd voor nog meer stabiliteit en een hogere topsnelheid van 314 km/h. De 4-cilindermotor levert 156 kW (212 pk) vermogen. Dankzij talrijke componenten van carbon is het gewicht teruggebracht tot slechts 192 kg.

BMW GS Adventure Arena

In de BMW Motorrad GS Adventure Arena is de Indoor GS Trophy 2023. Ervaren rijders krijgen de kans om hun rijtechnieken te tonen. De Arena kent meerdere lussen met daarin diverse toestellen waarbij goede balans, gas-/koppelingcontrole en kijktechniek het verschil maken. Elke dag strijden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS om de eer en prijzen.

GS DiscoveRide

Verder kan je onder begeleiding deelnemen aan de GS DiscoveRide. Onder professionele begeleiding leg je een avontuurlijk parcours af op een BMW F 750 GS. Het parcours is gedeeltelijk gelijk aan dat van de Indoor GS Trophy. Zin in dit avontuur? Inschrijven kan meteen via de BMW Motorrad website.

Leer rijden met BMW Motorrad

De instructeurs van BERRT vertellen in de BMW Motorrad GS Adventure over de offroad kwaliteiten van de GS modellen van BMW Motorrad.  Motorprofessional begeleidt de GS DiscoveRide en geeft de bezoekers uitleg over de juiste manier van motorrijden om veilig en vol zelfvertrouwen op weg te gaan. Deze tips kan je gelijk in de praktijk brengen op het Testparcours, waar maar liefst 25 motorfietsen van BMW Motorrad beschikbaar zijn voor proefrijden, waaronder de R 1250 GS, R 18 modellen en de volledig elektrische CE 04.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen