achtergrondafbeelding
Virgin

Harley-Davidson stapt in de Formule E

Nieuw elektrisch avontuur voor de motorfietsfabrikant

25 apr 2019, 9:26  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

De tijd dat Harley-Davidson alleen maar traditionele choppers en bobbers produceerde ligt ondertussen ver achter ons. Anno 2019 zet het merk vol in op elektrificatie met de introductie van de LiveWire en de onthulling van twee elektrische conceptmotoren. Nu presenteert Harley-Davidson zijn nieuwste elektrische avontuur: de Formule E.

Succesvol Formule E-team

Harley-Davidson gaat namelijk Envision Virgin Racing sponsoren. Een Formule E-team dat op dit moment tweede in de ranglijst van het kampioenschap staat. De Amerikaanse motorfietsfabrikant en het Formule E-team gaan een meerjarige samenwerking aan. De eerste sticker (zonder Harley-Davidson-typografie) is direct op de auto geplakt.

De LiveWire

Met het sponsoren van het raceteam wil Harley-Davidson laten zien dat het de elektrificatie van motorfietsen serieus neemt. De Livewire – de eerste elektrische motorfiets van het merk- verschijnt dit najaar op de markt. Of de twee partijen veel technologie met elkaar gaan delen is niet bekend. Naast Harley-Davidson is ook Audi verbonden aan het raceteam.

Dit najaar in de showroom

De LiveWire verschijnt dit najaar in de showroom. De elektrische motorfiets accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,0 seconden en komt maximaal 225 kilometer ver op één acculading (in de stad). Daarbuiten moet je rekenen op een actieradius van 142 kilometer. Het accupakket is met een snellader in 60 minuten volledig op te laden. Harley-Davidson vraagt voor de Livewire een bedrag van 34.000 euro inclusief BTW. Sinds 15 april kunnen geïnteresseerden een pre-order plaatsen.

Lees ook: Deze 6 elektrische motorfietsen komen in 2019

Harley-Davidson LiveWire 2019

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen