achtergrondafbeelding
Harley-Davidson conceptmotor 2020

Harley-Davidson presenteert twee lichte, elektrische conceptmotoren

Een blik op de toekomst van elektrisch motorrijden volgens Harley-Davidson

11 jan 2019, 8:00  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

Behalve de prijzen en specificaties van de elektrische Harley-Davidson LiveWire heeft de fabrikant uit Milwaukee nog meer interessant nieuws: twee lichte, elektrisch aangedreven conceptmotorfietsen.

Consumer Electronics Show

Harley-Davidson presenteert twee lichte, elektrisch aangedreven conceptmotorfietsen tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Daarmee geeft de motorenfabrikant een indruk van zijn ambities op het gebied van elektrisch motorrijden. Harley-Davidson combineert technologie met vooruitstrevend design en een speelse stijl. Harley-fans moesten behoorlijk wennen aan de LiveWire en dat zal zeker ook het geval zijn bij deze designs. Met deze conceptmotorfietsen laat Harley-Davidson zien dat het volop bezig is met duurzame mobiliteit.

Urban mobility

Harley-Davidson verkent met deze conceptmodellen vooral de inzetbaarheid in stedelijk gebied. Lichte elektrische motorfietsen moeten de mobiliteit in steden verbeteren en dergelijke modellen moeten het merk toegankelijk maken voor een nieuwe, grote doelgroep. Harley-Davidson lanceerde de “More Roads to”-strategie, waarvan deze concepten onderdeel zijn, in 2018. Het plan geeft een heldere visie op de toekomst van het merk. Die omvat veel nieuwe producten, in nieuwe categorieën, een sterker dealernetwerk en een grotere toegankelijkheid.

LEES OOK: Dit kost de nieuwe elektrische Harley-Davidson LiveWire

Share Tweet Share Share E-Mail